Αρχική » Γεροντόπουλος: «Δώστε μας πίσω, τη Νίκη της Σαμοθράκης»

Γεροντόπουλος: «Δώστε μας πίσω, τη Νίκη της Σαμοθράκης»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μια θαρραλέα πρωτοβουλία για την διεκδίκηση επιστροφής του διάσημου αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης», ανέλαβε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την εκστρατεία που ξεκίνησαν οι Γάλλοι, ζητώντας δωρεές προκειμένου να συγκεντρώσουν 1 εκατομμύριο ευρώ για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: “Δεν θα σας μιλήσω ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά ως Εβρίτης και πιστεύω ότι εκφράζω με αυτό που λέω τον εαυτό μου αλλά και τους συμπατριώτες μου. Το σίγουρο είναι πως αν οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα, εμείς εφόσον μας επιστρέψουν το άγαλμα είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε. Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το Μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες. Σας ξαναλέω ότι μιλάω για το θέμα που μου θέσατε ως Εβρίτης και πιστεύω ότι εκφράζω τον εαυτό μου και πιστεύω και τους συμπατριώτες μου”.
Η δήλωση Γεροντόπουλου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία που εκπορεύεται και από την νέα του ιδιότητα του Υφυπουργού Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας