Ανακοίνωση διανομαρχιακής επιτροπής για την El Dorado Gold

321
0
Share:

Η διανομαρχιακή επιτροπή με ανακοίνωση της συνεχίζει τον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων και επιμένει στην αναστολή των εργασιών της El Dorado Gold. Ποιό συγκεκριμένα, τονίζει ότι πάντα στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή μια εκμετάλλευση  τέτοιου είδους χωρίς περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή. Τέλος δηλώνει ότι δεν μπορεί να δεχτεί μια εταιρία που είναι πλήρως εξαρτώμενη από το χρηματιστήριο, καθως η αξιοποίηση του χρυσού δεν της αποφέρει ουσιαστικά κέρδη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε αναλυτικά  την ανακοίνωση της επιτροπής:


Χρηματιστηριακή χρυσόσκονη
Πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή το επιχείρημα πως ακόμη και αν είχε ξεκινήσει η δραστηριότητα της Eldorado Gold στην περιοχή μας -μέσω της Χρυσωρυχεία Θράκης- μια πτώση της τιμής του χρυσού θα ήταν πολύ καταστροφική, όχι μόνο σχετικά με την περιβαλλοντική διάσταση του θέματος αλλά και για το ανθρώπινο δυναμικό που θα βρισκόταν αμέσως στον δρόμο.
Η εν λόγω χαμηλού κόστους παραγωγής χρυσού εταιρία (low-cost gold producer), με την ανακοίνωσή της για την αναστολή των δραστηριοτήτων της σε Ελλάδα και Ρουμανία λόγω πτώσης της τιμής του χρυσού από 1790$ σε 1320$ (η ουγκιά), απέδειξε πως το επιχείρημα της Διανομαρχιακής Επιτροπής ήταν απολύτως σωστό.
Γνωρίζοντας πως δεν είναι αποκλειστικά και μόνον η πτώση της τιμής του χρυσού ο λόγος αναστολής των δραστηριοτήτων της, το θέμα δεν ξαφνιάζει τους ειδικούς καθώς έχει αποδειχτεί και επαναληφθεί και στο παρελθόν μέσα από την άτακτη φυγή της καναδικών συμφερόντων εταιρίας TVX HELLAS στη Xαλκιδική – αφήνοντας απλήρωτους εκατοντάδες εργαζομένους.
Από τη στιγμή που ο χρυσός είναι σε μια μορφή “χρυσόσκονης” και όχι σε μορφή που θα επέτρεπε μια αποδεκτή εκμετάλλευση λόγω της μη χρήσης κυανίου και άλλων χημικών κ.λ.π, παντού στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατή μια εκμετάλλευση χωρίς περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή.
Μετά και από την αναγκαστική παραδοχή της εταιρίας πως εξαρτάται πλήρως από το χρηματιστήριο και όχι από την αξιοποίηση της «χρυσόσκονης» αφού η αξία της δεν είναι πραγματική, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την οριστική λύση του προβλήματος της «χρηματιστηριακής χρυσόσκονης» με την απομάκρυνση των εταιριών από την Ελλάδα, που σημαίνει την εξασφάλιση της υγείας του τόπου αλλά και των αγέννητων ανθρώπων μας.

Πηγή: Νέα της Θράκης

Share: