Αρχική » Σουφλί: Σύμφωνο Συνεργασίας του Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας

Σουφλί: Σύμφωνο Συνεργασίας του Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), κυρία Σοφία Στάϊκου, και ο Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Μετάξης της Κίνας, κύριος Feng Zhao, υπέγραψαν στις 18 Οκτωβρίου 2017, στο Χανγκτσόου της Κίνας, Σύμφωνο Συνεργασίας.

Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας είναι η ευρύτερη πολιτιστική συνεργασία των δύο φορέων για την προβολή του πολιτισμού του μεταξιού. Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται συνεργασία με το Μουσείο Μετάξης του ΠΙΟΠ στο Σουφλί, καθώς και με το Δίκτυο Μουσείων αλλά και το Ίδρυμα γενικότερα. Για την υλοποίηση της συμφωνίας προγραμματίζονται πολιτιστικές ανταλλαγές, από κοινού διοργάνωση εκθέσεων, καθώς και υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η συνεργασία συνδέεται άρρηκτα με την πρωτοβουλία της Κίνας «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος» («One Belt, one Road»), που περιλαμβάνει δράσεις, πρωτοβουλίες και διακρατικές συνέργειες κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού.

Το προσεχές διάστημα, το ΠΙΟΠ και το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας θα εξειδικεύσουν τους άξονες συνεργασίας τους και θα διαμορφώσουν πλαίσιο επικοινωνίας που θα συμπεριλάβει τοπικές κοινωνίες, όπως το Σουφλί, αναπόσπαστο στοιχείο της κληρονομιάς του οποίου αποτελεί η καλλιέργεια του μεταξιού. Με δεδομένο ότι το 2018 έχει κηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στόχος είναι να ενεργοποιηθεί άμεσα, με ποικίλες δράσεις, η συμφωνία.

Η Πρόεδρος του ΠΙΟΠ, στο πλαίσιο της επίσκεψή της, στην Κίνα απηύθυνε χαιρετισμό στο φόρουμ Belt and Road for International Silk, το οποίο οργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Μεταξιού (International Silk Union).

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας