Αρχική » Ποιος κάνει κουμάντο

Ποιος κάνει κουμάντο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Θα μπορούσε να διαβαστεί και ως άσκηση πολιτικής ανυπακοής. Είναι, όμως, αποχή μαθητών. Για την ακρίβεια, μουσουλμάνων μαθητών που απέχουν από τα μαθήματα σε 31 μειονοτικά σχολεία στην Ξάνθη και σε ακόμη 6 στη Ροδόπη. Το αίτημά τους είναι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν στο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα τα βιβλία που είχαν συνταχθεί υπό την επιστημονική ευθύνη των κ.κ. Φραγκουδάκη – Δραγώνα και στη θέση τους να έχουν τα ίδια βιβλία με αυτά που χρησιμοποιούνται στα δημόσια σχολεία.



Το αίτημα έχει προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς κύκλους. Μεγαλύτερη, όμως, έκπληξη μαθαίνω ότι έχει προκαλέσει το γεγονός ότι βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΊΖΑ πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις εναντίον των αιτημάτων. Δηλαδή, μιλά σε γονείς, σχολικές εφορείες και συλλόγους, ενώ έχει κινητοποιήσει ολόκληρο το γραφείο του να προκαλέσει ξεσηκωμό εναντίον το υπουργείου Παιδείας (λες και κυβερνά η Ν.Δ.). Παραλλήλως, μου λένε ότι και ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτό τον «ευλογημένο» σκοπό.
Το τάιμινγκ και οι σκοπιμότητα έχουν προκαλέσει ακόμα περισσότερες απορίες στους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στη μειονότητα. Κι αυτό διότι δεν αποτελεί μυστικό ότι το τουρκικό προξενείο δεν θέλει τα μουσουλμανόπαιδα να φοιτούν στα δημόσια σχολεία. Πολλώ δε μάλλον τα παιδιά που φοιτούν στα μειονοτικά σχολεία, να έχουν τα ίδια βιβλία με αυτά του δημόσιου σχολείου. Για να το θέσω απλά, αν είναι έτσι, μπορούν να φοιτούν κατευθείαν σε δημόσιο σχολείο. Πηγή μου στη Θράκη επιμένει ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι ισχύος. Ας πούμε, κάποιοι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους για το αν μπορούν να αναγκάσουν το υπουργείο Παιδείας να αποδεχθεί ότι το ποια βιβλία διδάσκονται στα σχολεία θα το αποφασίζει το τουρκικό προξενείο και όχι η ελληνική πολιτεία. Ή, απλώς, θέλουν να δείξουν ποιος «κάνει κουμάντο» στα μειονοτικά σχολεία. Η συνέχεια επί των θρανίων.

Πηγή εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας