Αρχική » ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ SAOSFERRIES ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ SAOSFERRIES ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η εταιρεία απέστειλε σήμερα την κάτωθι επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

 

SAOSFERRIES

Σαμοθράκη 4 Οκτωβρίου 2018

Προς

κ. Νεκτάριο Σαντορινιό

Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 

 

          Κύριε Υπουργέ,

          Με λύπη μου, δεν μπόρεσα να σας καλωσορίσω στη Σαμοθράκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός νομού.

Ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας μας, που συμμετείχε στη σύσκεψη των φορέων που οργανώθηκε στο νησί, με ενημέρωσε ότι τοποθετηθήκατε ρητά κατά της πρότασης που σας κατατέθηκε, για την ξεχωριστή μεταφορά επιβατών και απορριμμάτων, με επιδοτούμενο δρομολόγιο πλοίου, για οχληρά φορτία, χωρίς απαραιτήτως τα δρομολόγια αυτά, να εκτελούνται από πλοία της δικής μας εταιρείας. Όταν μάλιστα σας επισημάνθηκε ότι αυτή η τακτική ακολουθείται και σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, απαντήσατε με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό δεν ισχύει και μάλιστα αφορά πρωτοβουλίες πλοιοκτητών, που μεταφέρουν τα απορρίμματα δωρεάν, σπεύδοντας επίσης να μας συστήσετε να κάνουμε το ίδιο, εφόσον το επιθυμούμε!

          Η ρητή σας τοποθέτηση, προκάλεσε εν συνεχεία δηλώσεις και ανακοινώσεις από την Δημοτική Αρχή, που στηριζόμενη στην βεβαιότητά σας ή στην επιπόλαια ανάγκη τους να θριαμβολογήσουν, νιώθοντας επιβεβαιωμένοι, μίλησαν δημοσίως, για «διάλυση μύθων οργανωμένης παραπληροφόρησης»…, υπονοώντας προφανώς τους ισχυρισμούς της εταιρείας μας!      

Κύριε Υπουργέ,

Ούτε η αξιοπρέπειά μου, ούτε η ηλικία μου, μου επιτρέπουν στην επιχειρηματική και προσωπική μου δραστηριότητα, να ισχυρίζομαι δημόσια ανεδαφικές απόψεις ή να καταθέτω προτάσεις χωρίς τεκμηρίωση. Είμαι πεπεισμένος ότι η τοποθέτησή σας που μας εξέθεσε στην κοινωνία της Σαμοθράκης, την οποία εξυπηρετούμε επί σειρά ετών με συνέπεια και (ουσιαστικά) εις βάρος των επιχειρηματικών συμφερόντων μας, βασίστηκε σε «οργανωμένη λανθασμένη πληροφόρησή» σας.



Ενδεικτικά σας επισυνάπτω, τρεις συμβάσεις του δικού σας Υπουργείου, υπογεγραμμένες από τον πρώην Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με βάση τις οποίες οι πλοιοκτήτριες εταιρείες που εκτελούν τα επιδοτούμενα δρομολόγια τόσο στον Άγιο Ευστράτιο (σύμβαση 2252.1.3. 40/17083/2018), στα Ψαρά (σύμβαση 2252.1.3.12/15179/2017) όσο και στις Οινούσσες (σύμβαση 2252.1.3.62/78049/2017), επιδοτούνται και για την εκτέλεση επιπλέον δύο δρομολογίων το μήνα για μεταφορά καυσίμων και οχληρών φορτίων, αντί μισθώματος 2.500,00 ευρώ, 6.433,48 €, και 1.825,00 € αντίστοιχα.

Συνεπώς, ο Δήμος Σαμοθράκης, ο οποίος έσπευσε με τις παραπάνω ανακοινώσεις να με λοιδορήσει πέρα από το ολίσθημα της αμάθειας, υπέπεσε και στο ατόπημα της συκοφαντικής δυσφήμισής μου.

Κύριε Υπουργέ,

Πορεύτηκα στη ζωή μου με το κεφάλι ψηλά, θυσιάζοντας στο παρελθόν περιουσία αλλά και την ίδια μου την υγεία, για να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου και την τιμή μου αλώβητες, όταν αυτές προσβλήθηκαν βάναυσα με το γνωστό σκάνδαλο «Παυλίδη». Η δικαστική έκβαση αυτού με δικαιώνει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Πολύ, δε, περισσότερο θα το πράξω τώρα, όταν βάλλομαι από τα ιδιοτελή κίνητρα μιας δημοτικής αρχής, η οποία έχει αναγάγει την σύγκρουση μαζί μου σε αυτοσκοπό, διαστρεβλώνοντας ακόμα και την αλήθεια και παραγνωρίζοντας ότι το μόνο που διεκδικώ είναι η νομιμότητα και ισότιμη μεταχείριση της μη προνομιούχου Σαμοθράκης με τα άλλα νησιά μας.

Ως εκ τούτου, κε Υπουργέ, όντας πεπεισμένος, όπως προανέφερα, ότι είστε ακούσιο θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης, σας καλώ, για λόγους τάξεως, να αποκαταστήσετε την αλήθεια, διορθώνοντας την ως άνω δήλωσή σας. Πολύ, δε, περισσότερο όταν αυτή σας η δήλωση αποτέλεσε εν αγνοία σας την αιτία, όχι απλά να συκοφαντηθεί ένας συμπολίτης σας, αλλά το κυριότερο να διαστρεβλωθεί η αλήθεια, για την επικράτηση της οποίας είμαι βέβαιος ότι μάχεσθε και εσείς.

Με τιμή,

Φώτης Μανούσης

Συνημμένα έγγραφα:

Σαμοθράκη, 4 Οκτωβρίου 2018

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας