Αρχική » Λιμεναρχείο: Μια ντροπή στην βιτρίνα της πόλης!

Λιμεναρχείο: Μια ντροπή στην βιτρίνα της πόλης!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επί χρόνια κάθεται εκεί παρατημένο! Συχνά μαδάει κιόλας σαν τα πέταλα κακοποτισμένης μαργαρίτας! Πέφτουν σοβάδες ακόμα και τούβλα κατά καιρούς! Το παλιό κτίριο του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στεγάζει σήμερα τις μισές υπηρεσίες εκεί, απέναντι σχεδόν από τον φάρο, στην βιτρίνα της πόλης δηλαδή και τις άλλες μισές σε νοικιασμένο χώρο στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού! Το ισόγειο ανήκει στο Υπουργείο αλλά ο επάνω όροφος σε ιδιώτη. Μετά το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, είναι το πλέον απαράδεκτο κτίριο για να στεγάζει δημόσια υπηρεσία.

Το καλοκαίρι του 2016, ήρθε στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Υποσχέθηκε περιχαρής ότι θα φροντίσει να επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου, σε χώρο εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων. Μέσα στο λιμάνι δηλαδή!



Τι εννοούσε ο ποιητής; Προφανώς την ανέγερση του πολυαναμενόμενου Επιβατικού σταθμού εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και ως εκ τούτου στο ίδιο κτίριο να προβλεπόταν και χώροι για την στέγαση του Λιμεναρχείου. Μέχρι τότε, το παλιό Λιμεναρχείο – μαργαρίτα, θα συνεχίσει να «μαδάει» και να προσβάλει την αισθητική της πόλης, ακριβώς στην βιτρίνα της;

Με βάση την πολεοδομική νομοθεσία, ο Δήμος μέσω της Επιτροπής ετοιμορρόπων, υποχρεούται να επιβάλλει στον ιδιώτη την καθαίρεση των σαθρών σημείων ενός κτιρίου και επειδή βρίσκεται σε κεντρική περιοχή να τον υποχρεώσει να καλύψει την αισθητική προσβολή με ειδικές προσόψεις από μεμβράνες.

Σε ό,τι αφορά την μεταστέγαση του Λιμεναρχείου, παραμένει ανεξήγητο γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ήδη οι αποθήκες τολ, του Οργανισμού Λιμένος, όπως ακριβώς συνέβη επί Προεδρίας Σταυράκογλου, όταν πολύ πετυχημένα, το ήμισυ της μιας αποθήκης, μετασκευάστηκε και στέγασε τα γραφεία του ΟΛΑ. Μέχρι να δούμε να υλοποιούνται οι υποσχέσεις του κ. Λαμπρίδη από τον Ιούνιο του 2016, η μεταστέγαση αυτή, με κόστος ίσως και λιγότερο από τα ενοίκια που πληρώνει σήμερα το Υπουργείο, θα μπορούσε να δώσει μια προσωρινή λύση. Εκτός της οικονομίας, η λειτουργική χρησιμότητα από την γειτνίαση του ΟΛΑ με το Λιμεναρχείο, τόσο για τις ίδιες τις υπηρεσίες όσο και για τους συναλλασσόμενους, θα είναι εξαιρετικά σημαντική και αποτελεσματική.

Μέχρι πότε θα πρέπει να περιμένουμε την υλοποίηση των αυτονόητων  πρακτικών, που κολλάνε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις;

18 χρόνια περιμένουμε την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου στην οδό Δήμητρας, μήπως και καταφέρουμε να στεγάσουμε εκεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης! Πόσο ακόμη θα …«μαδάνε την μαργαρίτα», για την στέγαση του Λιμεναρχείου της πόλης, αφήνοντας ένα κτίριο – φάντασμα να πλανάται δίπλα στον φάρο;

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας