Αρχική » Οι ημερομηνίες πληρωμής για το Επίδομα Παιδιού

Οι ημερομηνίες πληρωμής για το Επίδομα Παιδιού

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πότε θα καταβληθούν οι δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου

Λήγει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για εκείνους που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση Α21 ώστε να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Δ δόσης του Επιδόματος Παιδιού 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου και θα αφορά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο.



Για τους δικαιούχους που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2018, ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ,ότι την Παρασκευή και ώρα 23:59 ολοκληρώνεται ο κύκλος των αιτήσεων για τους δικαιούχους που θα συμπεριληφθούν στην καταβολή της Δ διμηνιαίας δόσης.

ΟΑΕΔ – Επίδομα μακροχρονίως ανέργων: Δείτε εδώ εάν δικαιούστε το βοήθημα των 200 ευρώ

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Αναλυτικά :

  • Δίνεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής αίτησης για προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια καθώς και διόρθωση μεταξύ άλλων και των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας (διαγραφή εξαρτώμενων τέκνων, αλλαγή σε σπουδές, έναρξη και περάτωση σπουδών κλπ). Προσοχή, για τέκνα που ενηλικιώνονται εντός του 2018 δεν απαιτείται πρόσθετη ενέργεια, καθώς το επίδομα καταβάλλεται για όλο το έτος.
  • Οι δικαιούχοι μπορούν να ακυρώσουν παλαιότερη εγκεκριμένη αίτηση του έτους 2018 και να υποβάλουν νέα διορθώνοντας την οικογενειακή κατάσταση που αφορά στους γονείς – κηδεμόνες (νέος γάμος, διάσταση, διαζύγιο κλπ).
  • Αν υποβλήθηκαν εκ παραδρομής δύο αιτήσεις Α21 που αφορούν το ίδιο τέκνο ή τα ίδια τέκνα είναι δυνατόν να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί οικειοθελώς, από τον μη δικαιούχο, η αίτηση που περιλαμβάνει μη εξαρτώμενα τέκνα ώστε αυτόματα να καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά στον δικαιούχο χωρίς άλλη ενέργεια του τελευταίου.
  • Η διόρθωση ΙΒΑΝ είναι πάντα ανοικτή.
  • Δικαιούχοι που έδωσαν ηλεκτρονική συναίνεση σε εν διαστάσει συζύγους για εξαρτώμενα τέκνα του άλλου γονέα ή δηλώθηκαν ως εν διαστάσει σύζυγοι, δύνανται να υποβάλλουν αυτοτελώς δική τους αίτηση Α21 για τέκνα για τα οποία έχουν με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό την ανάθεση της επιμέλειας ή την κύρια ευθύνη διατροφής τους, εφόσον είναι ενήλικα.

 

Πηγή: news.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας