Αρχική » Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη

Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη στις 8 Σεπτέμβρη στο πάρκο Ακαδημίας.
Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το παρόν στο καθιερωμένο ραντεβού για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ιδιαίτερα φέτος που το ίδιο το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ γίνονται στο φόντο του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια απο την ίδρυση της ΚΝΕ.

 

Η βροχή που έπεσε λίγη ώρα πριν την έναρξη δεν πτόησε τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ που φρόντισαν ώστε ο όμορφος χώρος να είναι έτοιμος στην ώρα του για να υποδεχτεί το μεγάλο πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα που του απεύθυναν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ άνοιξε η Λυδία Τσιαπλέ μέλος του Τ.Σ. Έβρου της ΚΝΕ η οποία καλωσόρισε τον κόσμο τονίζοντας την ανάγκη σήμερα η νέα γενιά να έρθει σε επαφή με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να συμπορευτεί μαζί του.
Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό – αφηγηματικό θεατρικό αφιέρωμα για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ που ετοίμασαν με μεράκι μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ από τις οργανώσεις περιοχής Αν. Μακεδονίας και Θράκης.



Η κεντρική πολιτική ομιλία έγινε από τον Ζήση Λυμπερίδη μέλος της γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Την σκυτάλη πήρε ο Βαγγέλης Κορακάκης με την ορχήστρα του ολοκληρώνοντας την βραδιά με ένα λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι από αυτά που ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ξέρει να προσφέρει .
Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η εντυπωσιακή έκθεση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια αγωνιστικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ.


Στα πλαίσια του Φεστιβάλ επίσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο μαθητικό στέκι που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών. Η συζήτηση εκ των πραγμάτων κινήθηκε και στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει να φέρει η κυβέρνηση για τα Λύκεια και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας