Αρχική » 2-2 το σκορ; “Αντάλλαξαν” τους Κούκλατζη και Μητρετώδη με δύο Τούρκους αξιωματικούς;

2-2 το σκορ; “Αντάλλαξαν” τους Κούκλατζη και Μητρετώδη με δύο Τούρκους αξιωματικούς;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Και οι 10 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για το πραξικόπημα είναι στην… Πάρνηθα! Αυτό που ανέφεραν οι “Times’ του Λονδίνου, με βάση δηλώσεις μιας δικηγόρου, ότι έχουν χαθεί δύο από αυτούς είναι τελείως λάθος. Ακόμη κι οι αναφορές ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί ήταν στη φωτιά στο Μάτι ή ότι κρύβονται σε κάποιο μυστικό στρατόπεδο είναι μισή αλήθεια. Κάποιοι μπερδεύουν τους πραξικοπηματίες μεταξύ τους και υπάρχει μεγάλη σύγχυση, που απλώνεται και σε ξένα ΜΜΕ. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεσή τους δεν είναι πολύ σύνθετη κι ότι δεν υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο…». Αυτό ανέφεραν ανώτατα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη αλλά και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για το θρίλερ με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2016 αλλά και ακόμη δύο «κομάντος» από τη γειτονική χώρα που ήλθαν στη χώρα μας τον Φεβρουάριο του 2017.



Ο νέος κύκλος της αναστάτωσης ξεκίνησε από δημοσίευμα των Times προ πέντε ημερών, ότι «δύο Τούρκοι αξιωματικοί, οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους. Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η
δικηγόρος κ. Σταυρούλα Τομαρά, οι, κατά δήλωσή της, πελάτες της μπορεί να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Ελληνες στρατιώτες Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου. έπειτα από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας». Και ακολούθησε νέα σύγχυση, με αναφορές ότι οι δύο αυτοί στρατιωτικοί ανήκαν στην πρώτη ομάδα πραξικοπηματιών που είχαν φθάσει στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016. Καθώς και ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο θέρετρο της Αεροπορίας στον Αγιο Ανδρέα και έφυγαν από εκεί στις 23 Ιουλίου, όταν πλησίαζε η πύρινη λαίλαπα που σκόρπιζε τον θάνατο στο Μάτι. Ομως η αλήθεια ίσως είναι εντελώς διαφορετική…

Αρχικά υπάρχει η ομάδα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν έλθει στον Εβρο με ελικόπτερο την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία και οι οποίοι αποτελούν μόνιμο σημείο τριβής μεταξύ των κυβερνήσεων Τσίπρα και Ερντογάν, με τον τελευταίο να ζητά την έκδοσή τους στη γειτονική χώρα. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε με τους χειρισμούς της η ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι οι Τούρκοι «πραξικοπηματίες» που ήλθαν «πεσκέσι» στην Ελλάδα φέρονται να ήθελαν να αναχωρήσουν από τις πρώτες ημέρες της άφιξής τους στην Ελλάδα για Καναδά, Σουηδία, Γαλλία κ.α. Όμως τότε ενδεχομένως προτιμήθηκε οι «οκτώ» να κρατηθούν στην Ελλάδα, για να χρησιμοποιηθούν στον διπλωματικό πόλεμο με την Τουρκία.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ περίπτωση είναι οι δύο Τούρκοι κομάντος που αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο του 2017. Και είναι αυτοί στους οποίους αναφέρεται το τελευταίο δημοσίευμα των «Times».

Τον εντοπισμό των δύο νεαρών Τούρκων στρατιωτικών (προέρχονταν από ομάδα καταδρομών που είχε κύριο ρόλο και στο σχέδιο επίθεσης κατά του Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα) είχε κρατήσει για πολλές ημέρες μυστική η ΕΛΑΣ. και η κυβέρνηση γενικότερα. Η Τουρκία δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους δύο αυτούς στρατιωτικούς και σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν πίεσε την Ελλάδα γι’ αυτούς. Ομως εδώ κρύβεται ένα μεγάλο παρασκήνιο, μάλλον «σκιώδες» για τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι δύο Τούρκοι που πρόλαβαν να παραδοθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες του Εβρου με την παρουσία δικηγόρου συνοδεύονταν και από άλλους τρεις κομάντος από την ίδια ομάδα καταδρομών στην επίθεση της Μαρμαρίδας.

Αρχικά λοιπόν υπήρχαν καταγγελίες ότι «οι τρεις χαμένοι Τούρκοι κομάντος εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς στο λεωφορείο ΚΤΕΛ στο οποίο επιβιβάσθηκαν. Και στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. ή στρατιωτικοί τούς παρέδωσαν στον Εβρο, σε Τούρκους στρατιωτικούς». Οι τρεις «εξαφανισμένοι» κομάντος βρέθηκαν ξαφνικά, τον Μάιο του 2017, στις φυλακές της Αδριανούπολης και ήδη δικάζονται σε δίκη με 500 πραξικοπηματίες, που πραγματοποιείται στην Αγκυρα. Με τις ελληνικές Αρχές να δηλώνουν άγνοια για την τύχη τών τριών αυτών στρατιωτικών. Ομως φαίνεται ότι οι συγγενείς των συγκεκριμένων κομάντος, που βρέθηκαν «ω του θαύματος» τρεις μήνες αργότερα στην Τουρκία, διαθέτουν στοιχεία (χώροι κράτησης, τόποι όπου κινήθηκαν κ.λπ.) που δείχνουν ότι είχαν έλθει στην Ελλάδα, συνελήφθησαν από Ελληνες αστυνομικούς και παραδόθηκαν στους Τούρκους πριν προλάβουν να ενταχθούν στη διαδικασία χορήγησης ασύλου. »

Αντίθετα οι δύο Τούρκοι κομάντος που… πρόλαβαν να «παραδοθούν» στην Αλεξανδρούπολη αρχικά μεταφέρθηκαν σε αστυνομικά κρατητήρια στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Αθήνα, ενώ έχουν υποβάλει αιτήματα έκδοσης. Και γι’ αυτούς όμως παρήλθε το 18μηνο κράτησης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., «οι δύο Τούρκοι κομάντος. X. Τσετίν και Φ. Αρίκ, υπέβαλαν συγκεκριμένο αίτημα προστασίας μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους περί χορήγησης ασύλου».

Και σε αυτή όμως την περίπτωση άρχισαν να εκφράζονται ερωτήματα για την τύχη τους, σε ποιο μυστικό μέρος βρίσκονται και αν παραδόθηκαν μυστικά στη γειτονική χώρα. Ανώτατοι αξιωματούχοι από ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνουν σχετικά ότι «οι δύο κομάντος είναι στην Ελλάδα και υπάρχει φρούρησή τους από αστυνομικούς. Η αναφορά εξαφάνισης και οι υπαινιγμοί για παράδοση στους Τούρκους που διατυπώνει η δικηγόρος ίσως σχετίζονται και με άλλα ζητήματα που μπορεί να έχει μαζί τους και με θέματα εκπροσώπησής τους. Όσον αφορά τα ερωτήματα για τον χώρο όπου βρίσκονται οι δύο αυτοί στρατιωτικοί», δηλώνεται άλλωστε ότι «δεν πρέπει να αναπτυχθούν νέα, ιδιόμορφα σενάρια. Και πάλι η απάντηση είναι απλή. Ισως είναι κοινή πλέον η πορεία τους και ο χώρος διαμονής τους και με τους οκτώ Τούρκους συναδέλφους τους»…

Πηγή εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας