Αρχική » Δ.Π.Θ.: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Master in Business Administration

Δ.Π.Θ.: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Master in Business Administration

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 13ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Οικονομική και Διοικητική Επιστήμη, το οποίο σύμφωνα με το ΦΕΚ 2491/29.6.2018 τ.Β΄ οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης:

Μ.Β.Α. «Master in Business Administration». (Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων)

Με τις ακόλουθες Κατευθύνσεις:

  • Γενική Διοίκηση (General Management)
  • Διεθνής Χρηματοδοτική και Τραπεζική (International Finance and Banking)
  • Μεταφορές και Ναυτιλία (Transportation & Shipping)

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών εγγράφονται πτυχιούχοι των Τμημάτων Οικονομικής και Διοικητικής επιστήμης ή άλλων ειδικοτήτων και επιστημών Πανεπιστημιακών ή Πολυτεχνικών Σχολών, Πολυτεχνείων καθώς και πτυχιούχοι αντίστοιχων τμημάτων αναγνωρισμένων ισότιμων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής.

Στον  13ο   κύκλο  του  προγράμματος  που  θα  αρχίσει  τον  Νοέμβριο του 2018,  θα εισαχθούν  τριάντα πέντε (35) μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν από Δευτέρα 3η  Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 26η   Σεπτεμβρίου στην  Γραμματεία  του  τμήματος   Οικονομικών  Επιστημών,  τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Έντυπη αίτηση (το έντυπο παραλαμβάνεται από την γραμματεία ή στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://www.econ.duth.gr/postgrad/info/aithsh.doc/).
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  3. Αντίγραφο προπτυχιακού τίτλου σπουδών. Γίνονται αποδεκτοί και όσοι αποδεδειγμένα θα αποφοιτήσουν έως τις 31 Οκτωβρίου
  4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.).Συστατική/ές επιστολή/ές από διδάσκοντες κατά την διάρκεια του προπτυχιακού κύκλου σπουδών του υποψήφιου ή και εφόσον είναι δυνατόν και συστατική/ές επιστολή/ές από εργοδότη του υποψήφιου.
  5. Αποδεικτικό αγγλικής γλώσσας. Δεν ζητείται αποδεικτικό αγγλικής γλώσσας όταν ο υποψήφιος έχει αποφοιτήσει από αγγλόφωνο πανεπιστήμιο.
  6. Σύντομη έκθεση ενδιαφερόντων, όπου αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος επιθυμεί την εισαγωγή του στο ΜΒΑ του τμήματος και τους γενικότερους στόχους του ( επιστημονικούς, επαγγελματικούς κλπ).
  7. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας, άλλα πτυχία, κ.λπ. (στο βαθμό που υπάρχουν).
  8. Δυο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.
  9. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.

Η διαδικασία των υποψηφίων που έχουν προσκομίσει τα δικαιολογητικά τους εμπρόθεσμα γίνεται σε τρεις φάσεις:

  • Πρώτη φάση: Η Επιτροπή του Προγράμματος αξιολογεί τις υποβληθείσες αιτήσεις και προκρίνει για συνέντευξη τον σχετικό αριθμό υποψηφίων.
  • Δεύτερη φάση: Οι υποψήφιοι που έχουν προκριθεί για την φάση αυτή περνούν από συνέντευξη από μέλη της Επιτροπής του Προγράμματος. Η συνέντευξη θα γίνει στις  3 Οκτωβρίου 2018,  ημέρα  Τετάρτη  σε  αίθουσα  του  τμήματος Οικονομικών Επιστημών.
  • Τρίτη φάση: Η Επιτροπή του Προγράμματος συνεδριάζει και καταρτίζει την λίστα των υποψηφίων, που εισάγονται στο Πρόγραμμα, όπως επίσης και λίστα επιλαχόντων που δεν ξεπερνά το 20% των θέσεων φοίτησης στο Πρόγραμμα. Η Επιτροπή του Προγράμματος για την κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων, που εισάγονται, συναξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων και τον βαθμό πληρότητας αυτών, με πολυκριτηριακή μέθοδο σύμφωνα με τον κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Διευκρινίζεται ότι το ανωτέρω ΜΒΑ απαιτεί την καταβολή διδάκτρων από τους σπουδαστές χιλίων και πεντακοσίων (1.500) ευρώ ετησίως και δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Οι δυο πρώτοι κάθε σειράς εισαγωγής βραβεύονται από το ΜΒΑ, με υποτροφία 2000 ευρώ (ο πρώτος) και 1000 ευρώ (ο δεύτερος).
  • Προσθετές ειδικές βραβεύσεις από εταιρίες δίδονται σε κάθε σειρά εισαγωγής.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από την Αναπληρώτρια Γραμματέα του Τμήματος (τηλ. 25310-39824-39825-39826) ή στην ιστοσελίδα του: http://www.econ.duth.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας