Αρχική » Κλεισθένης… και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Αντιπεριφερειάρχες Α.Μ.Α.Θ.

Κλεισθένης… και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Αντιπεριφερειάρχες Α.Μ.Α.Θ.

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Κατατέθηκε πλέον η οριστική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη «μεταρρύθμιση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , η οποία εντός του μήνα θα ψηφισθεί για να γίνει Νόμος του Κράτους. Μια από τις διατάξεις του προγράμματος και συγκεκριμένα το άρθρο 93 ορίζει ότι τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες θα τους ορίζει(όπως και τους θεματικούς) ο εκλεγμένος περιφερειάρχης . Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι παύει πλέον το καθεστώς εξασφαλισμένης “καρέκλας”  για τους «εκλεκτούς»  των κομματικών γραφειοκρατιών , των συναλλαγών και των απειλών.

Για να διεκδικήσεις μια θέση αντιπεριφερειάρχη χωρικού θα πρέπει πρώτα να εκλεγείς , μέσα από τη  διαδικασία της σταυροδοσίας. Και μετά αν είσαι «καλό παιδί»  να σε διορίσει ο εκλεγμένος περιφερειάρχης. Για να κατανοηθεί καλύτερα η νέα ρύθμιση ας δούμε π.χ. την περίπτωση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς. Στις προσεχείς  περιφερειακές εκλογές για να περάσει ακόμη μία τετραετία (όχι πενταετία όπως είναι σήμερα) ανέφελη και ανέμελη απολαμβάνοντας τα προνόμια της θέσης , χωρίς να παράγει το ελάχιστο έργο, θα πρέπει να “ κατακτήσει”  τους εξής στόχους : να επιλέξει σε ποιο (κομματικό ουσιαστικά) ψηφοδέλτιο θα είναι υποψήφιος. Του Μέτιου ή άλλου. Να πείσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη να τον βάλει στη λίστα. Να εκλεγεί ο περιφερειάρχης αυτός που θα επιλέξει.

Αλλά συγχρόνως πρέπει να εκλεγεί και ο ίδιος (σε όσο γίνεται καλύτερη θέση). Και στο τέλος να «πιέσει» να τον διορίσει για δύο (τουλάχιστον ) χρόνια ο αιρετός περιφερειάρχης , αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς  καρεκλοκέντευρους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Μαύρα και άραχνα τα σύννεφα!

Γκιλοτίνα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας