Αρχική » Η ποντιακή διάλεκτος στο ΔΠΘ

Η ποντιακή διάλεκτος στο ΔΠΘ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η ποντιακή διάλεκτος θα διδάσκεται από τον Σεπτέμβρη του 2018 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, όπως ανακοίνωσε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο επόπτης καθηγητής του μαθήματος, Ηλίας Πετρόπουλος.

Για την επίτευξη αυτού του ιστορικού στόχου συνέβαλαν ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και τον καθηγητή του τμήματος Ηλία Πετρόπουλο.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Πετρόπουλου έχει ως εξής: «Η σημερινή συνέλευση των καθηγητών του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ, επικύρωσε την απόφασή της και οριστικοποίησε την εισαγωγή από το νέο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών 2018-2019 ενός νέου μαθήματος με τίτλο “Εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου Ι & ΙΙ” στο χειμερινό εξάμηνο (Γ’) και στο εαρινό εξάμηνο (Δ’) με επόπτη καθηγητή τον Ηλία Κ. Πετρόπουλο.

Την πρόταση κατέθεσε ο σύλλογος φοιτητών του τμήματός μας σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Ελπίζουμε ότι η εισαγωγή για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ενός τέτοιου μαθήματος θα συμβάλλει στην διατήρηση, την επιστημονική μελέτη και την εμβριθέστερη έρευνα της ποντιακής διαλέκτου.

Πολλά συγχαρητήρια στον σύλλογο των φοιτητών μας για την επιτυχία αυτή!!! Το τμήμα μας είναι το κατ’ εξοχήν και καθ’ ύλην αρμόδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας μας για την διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου διότι τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ευρύτερη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας