Αρχική » Περιφερειακές εκλογές και Αν. Μακεδονία-Θράκη στην ποδιά της θα σφαχτούν παλικάρια

Περιφερειακές εκλογές και Αν. Μακεδονία-Θράκη στην ποδιά της θα σφαχτούν παλικάρια

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το 2019 όπως είναι γνωστό η χώρα θα εμπλακεί σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις. Ευρωεκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές α΄και β΄ βαθμού. Όλες  έχουν  τη σημασία, την αξία και το ρόλο τους. Όμως για την περίφημη και αναζητούμενη εδώ και δεκαετίες περιφερειακή διακυβέρνηση, ανάπτυξη και αποκέντρωση ιδιαίτερες και κρίσιμες είναι οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών Περιφερειών.

Σ’ αυτές φυσικά περιλαμβάνεται και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η οποία είχε την ατυχία  μετά το θάνατο του Π. Παυλίδη να διοικηθεί από ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων, των αναγκών και των προκλήσεων.

Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες απέτυχαν παταγωδώς στο έργο και την αποστολή τους.

Αυτή η βεβαιότητα αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα και σοβαρότητα των προσεχών περιφεριακών εκλογών στην περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Παρ’ όλο που θεωρητικά  οι εκλογές προγραμματίζονται, σύμφωνα με τον Κλεισθένη, για τον Οκτώβριο του 2019 , πληροφορίες που διακινούνται από την κυβέρνηση  την εμφανίζουν να αλλάζει στάση και να επιλέγει ως μήνα  των εκλογών το Μάιο. Αυτός είναι ο λόγος που τελευταία υπάρχει μια έντονη κινητικότητα  σε κόμματα και πρόσωπα που επιθυμούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Στο χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  θα υπάρξει  μεγάλη αναταραχή. Τη θέση του νυν περιφερειάρχη Χ. Μέτιου (τον οποίο επέβαλε η νομενκλατούρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με ακραίες και άγαρμπες μεθοδεύσεις) εποφθαλμιά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χ. Τοψίδης (ο ίδιος δηλώνει μέλος της αυλής  του Κ. Μητσοτάκη). Σε ποιόν τελικά θα δώσει  την “ευλογία”  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας; Ή θ’ αφήσει «όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν»; Να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και οι δύο και ο καλύτερος να νικήσει. Το δύσκολο όμως εστιάζεται ότι η «Νέα Δημοκρατία» δηλαδή ο αποθανών Γ. Παυλίδης  έλαβε στον πρώτο γύρο μόνο 34,73% και χρειάσθηκε δεύτερος γύρος για να εκλεγεί. Το εκλογικό ποσοστό της Ν.Δ.  (τα περί ακομμάτιστης , ακηδεμόνευτης  αυτοδιοίκησης είναι παραμύθι για μικρά παιδιά και αφελείς) σε συνδυασμό με την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές , μεταμορφώνουν το σενάριο των Μέτιου / Τοψίδη  σε «γρίφο για δύσκολους λύτες».

Αυτοδυναμία από τον πρώτο γύρο είναι όνειρο απατηλό. Εκλογή στο δεύτερο γύρο απαιτεί συμφωνίες, ανταλλαγές, παραχωρήσεις και πολλά άλλα.

Θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.

Α.Μ.Θ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας