Αρχική » Π. Μιχαηλίδης: Υπό διάλυση το τμήμα καθαριότητας με ευθύνη της δημοτικής αρχής

Π. Μιχαηλίδης: Υπό διάλυση το τμήμα καθαριότητας με ευθύνη της δημοτικής αρχής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» σε συνέχεια των παρεμβάσεών της για τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τομέα της καθαριότητας στον δήμο της Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε επί τόπου το Aμαξοστάσιο του αρμόδιου τμήματος που βρίσκεται στην περιοχή της Μαΐστρου.
Οι τραγικές συνθήκες που συναντήσαμε σε ένα στην κυριολεξία “νεκροταφείο οχημάτων”, καθώς και η ενημέρωση που υπήρξε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, δικαιολογούν πλήρως τις άσχημες εικόνες που επικρατούν στην καθαριότητα σε ολόκληρο τον δήμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η υφιστάμενη κατάσταση.
Ελάχιστα οχήματα είναι σε λειτουργία, με τα περισσότερα να είναι παροπλισμένα και διαλυμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και θα μπορούσαν πολύ εύκολα και με μικρό σχετικά κόστος να επιδιορθωθούν. Όπως αναφέρθηκε και παλαιότερα, αχρηστεύονται κάποια οχήματα τα οποία χρησιμεύουν ως ανταλλακτικά για την επιδιόρθωση κάποιων άλλων.
Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και τα δύο ειδικά οχήματα-πλυντήρια για τους κάδους απορριμμάτων, από τα οποία το ένα είναι ακινητοποιημένο και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ λόγω μηχανικών προβλημάτων και το άλλο πραγματοποίησε το πρώτο του δρομολόγιο με πολλά μηχανικά προβλήματα και ελλείψεις, μία ημέρα μετά την τελευταία αναφορά που κάναμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου.
Πέρα των οχημάτων, πολλά καινούργια μηχανήματα λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού παραμένουν επίσης αχρησιμοποίητα. Ιδιαίτερα ενδεικτικό της όλης κατάστασης, το γεγονός πως στις 8 Μαρτίου του 2018, φωτογραφήθηκαν περιχαρείς για τα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Λαμπάκης με τους τρεις αντιδημάρχους του, για να παρουσιάσουν τον νέο κλαδοθρυμματιστή του Δήμου. Ένα ακριβό μηχάνημα εξειδικευμένης χρήσης που διευκολύνει τη διαδικασία συγκομιδής των κομμένων κλαδιών από τα δέντρα. Από τότε δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί και παραμένει σε πλήρη αχρηστία στο αμαξοστάσιο, όπως το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι. Εκτός αυτού ανακαλύψαμε ότι υπάρχει και δεύτερος παλαιότερος κλαδοθρυματιστής στο  χώρο, ο οποίος έχει αγορασθεί επί Δημαρχίας Αλεξανδρή, έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και είναι σε άριστη κατάσταση. «ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ;;;» Οι μαρτυρίες των εργαζομένων αναφέρουν ότι τα μηχανήματα αυτά για να λειτουργήσουν χρειάζονται πολλά εργατικά χέρια που όμως δεν υπάρχουν και γι΄ αυτό η αποκομιδή των κλαδιών πραγματοποιείται με το ένα και μοναδικό πολυμηχάνημα JCB, που πραγματοποιεί περιορισμένες εργασίες.
Τα πράγματα σε ότι αφορά το προσωπικό είναι επίσης τραγικά, με φοβερές ελλείψεις και με μηδενικές σχεδόν προσλήψεις την στιγμή που η γειτονική μας Καβάλα προσέλαβε το τελευταία διάστημα 80 νέους εργαζόμενους μόνο στον τομέα της καθαρότητας.
Τέλος ένας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος για την σημερινή κατάσταση, αποτελεί και η λάθος επιλογή του κυρίου Λαμπάκη να ενσωματώσει σε μια αντιδημαρχία τον τομέα της καθαριότητας με αυτόν του πρασίνου-περιβάλλοντος- διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Στις άμεσες προθέσεις της δημοτικής μας παράταξης σε περίπτωση ανάληψης της διοίκησης του δήμου από το 2020, θα είναι και ο διαχωρισμός των δύο αυτών αντιδημαρχιών όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόζεται με επιτυχία στους περισσότερους δήμους της χώρας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας