Αρχική » Ελάτε να γίνουμε η αγκαλιά που στερούνται 111 παιδιά στο Φυλάκιο!!!

Ελάτε να γίνουμε η αγκαλιά που στερούνται 111 παιδιά στο Φυλάκιο!!!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής ύστερα από την επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Ο Βουλευτής θεωρεί τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, τραγικές και επικίνδυνες ενώ οι 11 μόνιμοι και οι 28 συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δεν επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου που φιλοξενεί περίπου 300 άτομα, υπερβαίνουν καθημερινά τον εαυτό τους. Όμως το ακόμη σημαντικότερο είναι ότι μεταξύ αυτών, υπάρχουν και 111 παιδιά, πολλά εκ των οποίων είναι και ασυνόδευτα που όπως εξήγησε το στέλεχος του ΚΚΕ Σταμάτης Γκατζίδης από την Ορεστιάδα που συνόδευσε το κλιμάκιο του Κόμματος, δεν υπάρχει ούτε γραφική ύλη ώστε τουλάχιστον να απασχοληθούν αυτά τα παιδιά ζωγραφίζοντας, όταν απελπισμένα αναζητούν τους γονείς τους, που δεν πρόκειται να ξανασυναντήσουν, αφού πολλοί απ’ αυτούς, χάθηκαν οριστικά στα ορμητικά νερά του Έβρου.

Άμεση και άκρως συγκινιτική, ήταν η κινητοποίηση των ακροατών του STATUS, που αμέσως ευαισθητοποιήθηκαν και ξεκίνησαν ήδη να παραδίδουν στα γραφεία του STATUS παλιά και καινούργια τετράδια, κόλλες Α4, μαρκαδόρους και μπογιές, παιχνίδια, ακόμη και ρούχα και παπούτσια. Την ίδια στιγμή η Υπεύθυνη επικοινωνίας του αγωγού ΤΑΡ Κατερίνα Μουζουράκη υποσχέθηκε στον Σταύρο Αποστολίδη ότι θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού, μόλις συγκεκριμενοποιηθούν οι ανάγκες των παιδιών του Κέντρου.

Εν τω μεταξύ η συγκέντρωση υλικών συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του STATUS απέναντι από το αεροδρόμιο, την ώρα λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Σταθμού από τις 7 το πρωί ως τις 15:00 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας