Αρχική » Τουρκικό σκάφος εγκατέλειψε 53 μετανάστες σε παραλία της Ροδόπης

Τουρκικό σκάφος εγκατέλειψε 53 μετανάστες σε παραλία της Ροδόπης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πρωτοφανής υπόθεση διακίνησης μεταναστών με Τούρκο διακινητή, εξελίσσεται από νωρίς σήμερα το πρωί στο νομό Ροδόπης. Σκάφος με σημαία Τουρκίας που διέσχισε σχεδόν όλο το θρακικό πέλαγος κατέπλευσε στην παραλία της Μολυβωτής μεταφέροντας 53 μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Το σκάφος ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας, όπως δήλωσαν στον “Χ” μετανάστες, που είχαν παραληφθεί από την πόλη Ακσαράι επαρχία της κεντρικής Τουρκίας στην περιοχή της Καππαδοκίας. Οι μετανάστες κατέβαλαν από 5.500 δολάρια για κάθε ενήλικα και 2.500 δολάρια για κάθε παιδί, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Συνομιλώντας μαζί τους μας είπαν ότι προέρχονται από το Ιράκ και την Συρία, ενώ πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν στην χώρα μας. Δεν κινδύνεψαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά μας είπαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία.



Στις 3 σήμερα τα ξημερώματα ξεκίνησαν από την Τουρκία και στην Μολυβωτή εντοπίστηκαν γύρω στις 10 το πρωί. Λιμενικοί που έσπευσαν πρώτοι και αστυνομικοί τους εντόπισαν να περπατούν μέσα σε χωράφια σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της παραλίας όπου κατέπλευσε το σκάφος.

Με μέριμνα του λιμενικού σώματος και του διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Πόρτου Λάγους Απόστολου Κυλίτση οι 53 μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο στο Πόρτο Λάγος, όπου θα παραμείνουν μέχρι να αποφασιστεί το που θα μεταφερθούν.

Πηγή: xronos.gr

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας