Αρχική » Το Ίδρυμα Adenauer, στις εγκαταστάσεις του STATUS RADIO

Το Ίδρυμα Adenauer, στις εγκαταστάσεις του STATUS RADIO

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα Henri Bohnet, επισκέφτηκε χθες τον Ραδιοφωνικό Σταθμό STATUS και τον Διευθυντή του Σταύρο Αποστολίδη, στο πλαίσιο των συναντήσεων του κ. Bohnet με δημοσιογράφους ανά την Ελλάδα, με σκοπό την ενημέρωσή του και την ανταλλαγή απόψεων για την πολιτική και την οικονομική πραγματικότητα του Έβρου. Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερα τιμητικής επίσκεψης, είναι ότι η αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Adenauer επέλεξε αποκλειστικά στον Έβρο, τον STATUS RADIO και τον Σταύρο Αποστολίδη, για την ενημέρωση του κ. Bohnet!

Το ίδρυμα Konrad-Adenauer είναι το μεγαλύτερο γερμανικό και ένα εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως, πολιτικό Ίδρυμα (Think-Tank) και δραστηριοποιείται με 85 γραφεία σε περισσότερες από 120 χώρες. Βρίσκεται ιδεολογικά κοντά στο κόμμα CDU (Χριστιανοδημοκράτες) της Γερμανίας. Στόχοι του είναι μεταξύ άλλων η ενίσχυση της δημοκρατίας και του πολιτικού διαλόγου, η υγιής επιχειρηματικότητα, η εμπέδωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά και η ποιοτική δημοσιογραφία ως βάση μιας εύρυθμα λειτουργούσας δημοκρατίας.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής του Έβρου και το Γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον, την προσφυγική κρίση αλλά και τις πολιτικές που υλοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα γενικότερα στην Ελλάδα. Ο κ. Bohnet αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο επισήμανε ότι το Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα προφανώς και θα ενισχυθεί εφόσον διαπιστωθεί η σταθερότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά παράλληλα, του πρότεινε στο μεταξύ, να δραστηριοποιηθεί περισσότερο η χώρα  αξιοποιώντας τις ήδη διαθέσιμες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητές της!

Η συνάντηση κατέληξε με την συμφωνία διοργάνωσης υψηλού επιπέδου ενημερωτικών εκδηλώσεων στην περιοχή του Έβρου, με την σύμπραξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer και του Status Radio.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας