Αρχική » «Ερχονται περισσότεροι από όσους αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία»

«Ερχονται περισσότεροι από όσους αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Διαρκώς επιδεινώνεται η κατάσταση στον Εβρο αλλά και στα νησιά, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών. Ηδη στον Εβρο σχεδιάζεται η αποστολή 20 κοντέινερ, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι εκατοντάδες άνθρωποι που παραμένουν στο κέντρο υποδοχήδ και ταυτοποϊησης στο φυλάκιο της περιοχής.

Το τελευταίο 24ωρο έφθασαν στα νησιά 284 άτομα, ενώ την ίδια ημέρα 340 άτομα πέρασαν τα σύνορα στον Εβρο. Στα νησιά, τον Απρίλιο, είχαμε 2.168 εισόδους με κύριο βάρος στη Λέσβο, όπου είχαμε 1.189 εισόδους, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα από τον Εβρο πέρασαν 2.700 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Ωστόσο, όσοι ζουν την κατάσταση από κοντά περιγράφουν το πρόβλημα με περισσότερο μελανά χρώματα.

«Ο αριθμός των ατόμων που περνούν από τον Εβρο τις τελευταίες ημέρες είναι μεγαλύτερος από όσους ανέφερε επισήμως ο υπουργός Δημήτρης Βίτσας», εκτιμά ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, «την προηγούμενη Τρίτη μόνο στο χωριό Πύθιο έφθασαν 245 άτομα». Οπως ο ίδιος τονίζει, πολλοί από όσους καταγράφονται και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι κατευθύνονται προς τη Θεσσαλονίκη. «Εφόσον έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ελεύθερα, όσοι διαθέτουν χρήματα είναι λογικό να μην πάνε προς τα κέντρα φιλοξενίας, τα οποία βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα».

Πηγή εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας