ΕΝΑ (ΡΩΣΙΚΟ) ΜΥΘΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ


Η ιστορία έχει βαθιές ρίζες . Η «Ιερά συμμαχία» συγκροτήθηκε το 1815 με πρωτοβουλία της Ρωσικής Κυβέρνησης. Στις 14 Δεκεμβρίου 1822 με πρωτοβουλία του Τσάρου καταδίκασε την ελληνική επανάσταση .

Η ιστορία σήμερα επαναλαμβάνεται.

* Η αμυντική συνεργασία Μόσχας-Άγκυρας περιλαμβάνει την παράδοση ρωσικών πυραύλων

S-400 στην Τουρκία. Οι οποίοι μπορούν να αλλοιώσουν σημαντικά τις στρατιωτικές ισορροπίες Ελλάδας-Τουρκίας.

* Η Ρωσία μέσω της κρατικής εταιρίας Rosatom,  θα κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού της Τουρκίας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 20 δισ. δολάρια. Ο σταθμός θα ενισχύσει πολλαπλά την ισχύ της γειτονικής χώρας. Ακόμη και την πολεμική στο μέλλον.

Συγχρόνως ας θυμηθούμε το Τσέρνομπιλ για να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι μπορεί να υποστεί η Ελλάδα από ένα ατύχημα στο Ακουγιού.

* Η Ρωσία δεν έκανε  καμία σοβαρή και ουσιαστική επένδυση στην Ελλάδα της κρίσης και αρνήθηκε τρεις φορές να δανείσει τη χώρα μας για ν’ αντιμετωπισθούν τα οικονομικά προβλήματα της.

* Ο “Εθνικός ευεργέτης” Ι. Σαββίδης με επιστολή του στον Πούτιν ζήτησε να θέσει το θέμα της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων αξιωματικών στον Ερντογάν . Ο Πούτιν έπαιξε το παιχνίδι “η σιωπή είναι χρυσός” . Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία ήταν πιο ισχυρές από την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας.

Αυτά και άλλα (Ρωσικά ) στο μέλλον.

Μπέρια


Θα θέλατε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας;

Η συμπλήρωση του ονοματεπώνυμου και του e-mail είναι προαιρετική.


Μοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr