Αρχική » Τούρκοι συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις Καστανιές

Τούρκοι συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις Καστανιές

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πρόκειται για δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που έκαναν περιπολία στις Καστανιές και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος

Ένας αξιωματικός και ένας ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς συνελήφθησαν από Τούρκους καθώς, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΣ, βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος.

Αναλυτικά όπως ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, την Πέμπτη 1η Μαρτίου, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού μεταδίδεται ότι τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Ερωτήματα

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί για ποιο λόγο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στις Καστανιές μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη.

Άγνωστο είναι και το πώς έχει επιβεβαιωθεί ότι τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού είχαν πράγματι περάσει σε τουρκικό έδαφος, πώς δηλαδή πιστοποιήθηκε ότι οι συλληφθέντες στρατιωτικοί βρίσκονταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν δίνεται απάντηση και στο ερώτημα πότε ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό. Επισήμως, αναφέρεται ότι η περίπολος συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς την 1η Μαρτίου, δηλαδή χθες Πέμπτη, χωρίς όμως να προσδιορίζεται αν τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ της χθεσινής ημέρας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετέφεραν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και δεν τους κράτησαν κοντά στις Καστανιές, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις όταν ελληνικές ή τουρκικές περίπολοι πέρασαν κατά λάθος στα σύνορα της άλλης χώρας.

«Δεν υπήρχε συμπλοκή με τους Τούρκους» λέει στο protothema.gr αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το ΓΕΣ σημειώνεται ότι την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών που βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά για τον επαναπατρισμό των δύο στρατιωτικών. Επισήμως, το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν διευκρινίζει ούτε το βαθμό των στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους. «Είναι στελέχη» του ελληνικού στρατού επαναλαμβάνουν στερεότυπα από το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ.
Την ίδια στάση της ενημέρωσης με το σταγονόμετρο κρατάει και το υπουργείο Εξωτερικών που δεν απαντά αν η πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη έχει έρθει σε επικοινωνία με τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς.

 

H ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας