Αρχική » Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης και οι δράσεις του

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης και οι δράσεις του

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο της πόλης και απευθύνεται στους πολίτες που η οικονομική κρίση αποκλείει από κάθε ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Η προσέλευση ήταν και συνεχίζει να είναι μεγάλη παρά τους ψηφισθέντες νόμους για την περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αυτή αγγίζει κάθε έτος τις 2.000 επισκέψεις. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν όλοι οι γιατροί και  οι οδοντίατροι της πόλης. Επίσης οι φαρμακοποιοί είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Στη διαμόρφωση του χώρου του Ιατρείου εδόθη μεγάλη προσοχή ώστε να μην είναι προσβλητική για την αξιοπρέπεια των ασθενών. Η λειτουργία του Ιατρείου στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή ιατρών, νοσηλευτριών και βοηθών φαρμακείου.Όλοι οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου ανταποκρίνονται και εξετάζουν δωρεάν τους ασθενείς που παραπέμπει το Ιατρείο μας. Το κυριότερο είναι ότι καθημερινά εξετάζουν στο Ιατρείο οι παρακάτω γιατροί:

Κωνσταντίνος  Παπουτσέλης –Παθολόγος, Κωνσταντίνος Μωραϊτης-Παθολόγος, Αναστάσιος Μπουνόβας -Καθηγητής Χειρουργικής, Ξενοφών Ρηγόπουλος-Παιδίατρος, Γκουλιαμτζή Ελευθερία-Παιδίατρος και Χαριτούδης Σταύρος-Οφθαλμίατρος. Στο πλευρό τους οι εθελοντές: Ευδοκία Ζυρίδου- Β.Φαρμακείου και οι νοσηλεύτριες Σύρμω Καρακατσάνη, Βερόνικα Σουλτάνοβα-Β.Φαρμακείου, Δέσποινα Αγγελάκη, Ελένη Δελίδου και Τριάδα Λαμπούδη. Επίσης, η Κρυσταλλία Γουμενίδου- Β. Φαρμακείου και η Γεωργία Κώστα –Κοιν. Λειτουργός.

Το τελευταίο διάστημα μας παραχώρησε το Πολυκοινωνικό και την Διαμεσολαβήτρια κα Μαριάνθη  Ζαγκίδου που βρίσκεται καθημερινά στο Ιατρείο ως Γραμματέας.

Στη συνέχεια, από το Κοινωνικό Ιατρείο με συγκεκριμένες δράσεις παρεμβαίνουμε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στην Πρωτοβάθμια η δράση απευθύνεται σε παιδιά της Α΄ Δημοτικού, τα οποία εξετάζονται προληπτικά από έναν οδοντίατρο, παιδίατρο και οφθαλμίατρο. Η δράση ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση ενημερωτικού εντύπου με τη συνολική κατάσταση της υγείας του κάθε παιδιού και την αποστολή του στους γονείς του.

Στην Δευτεροβάθμια έχουμε δύο δράσεις:

1η δράση : ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Απευθύνεται σε μαθητές/τριες της  Β΄Λυκείου και γίνεται σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θράκης. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του Εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ κ.Κεσσάτη Αθανασίου και τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού ενημερώνονται για την αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων, αιμορραγιών και εγκαυμάτων, τσιμπημάτων από φίδια, αφαίρεση ξένων σωμάτων, αποτροπή πνιγμού και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Oμιλητής είναι κ. Κεσσάτης Αθανάσιος.

2η δράση :AIDS. Απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α΄Λυκείου. Γίνεται σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής κ.Μαλτέζο Ευστράτιο,ο οποίος μας παραχώρησε την κ.Τερζή Ειρήνη -Επιμελήτρια Α’ Παθολόγο Λοιμωξιολόγο. Επίσης, στη δράση αυτή συμμετέχει ενεργώς και η Διδάκτωρ κ. Μιχελή Αναστασία, πρώην Λέκτορας του Δ.Π.Θ, Παθολόγος. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των ομιλητριών και τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού ενημερώνονται για την προστασία τους από το AIDS.

Στην οργάνωση των δράσεων σημαντική ήταν η βοήθεια της MscΚοινωνικής Λειτουργού κ.Χριστίνας Κουφογιάννη.

Υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου

Κωνσταντίνος Παπουτσέλης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας