Αρχική » Προφυλακίστηκαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Προφυλακίστηκαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή πρόκειται να απαγγελθούν στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Oπως μεταδίδουν επίσης, εκτός των όπλων τους, κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαψεύδουν τα περί κατηγοριών για κατασκοπεία, επιβεβαιώνοντας μόνο τη δεύτερη κατηγορία.

Οι δύο Ελληνες προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους.

Tι υποστήριξαν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην κατάθεση τους οι Ελλήνες στρατιωτικοί

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθηκαν στον Έβρο. Την κατάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών αποκαλύπτουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπολοχαγός του στρατού ξηράς φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 χθες βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να είπε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως τις εικόνες που τράβηξαν με το κινητό τους θα τις έστελναν σε ανωτέρο.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά των Ελληνων στρατιωτών τις οποίες δημοσιεύει η ιστοσελίδα Birlik.

«Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία»

Συγκεκριμένα όσον αφορά τις κατηγορίες, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές, αναφέρει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική Δικαιοσύνη μόνο με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για «καλό κλίμα στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ».

Νωρίτερα, η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους, κάνοντας λόγο μόνο για παράνομη είσοδο και τονίζοντας ότι το περιστατικό, για το οποίο έγινε στο ΓΕΕΘΑ μεγάλη σύσκεψη με όλη την ηγεσία προέκυψε από λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας