Αρχική » Η διπλωματία των ομηριών

Η διπλωματία των ομηριών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τους έχουν πάρει χαμπάρι τους Τούρκους στη διεθνή κοινότητα, ανεξαρτήτως βεβαίως της διακριτικής στάσης που κρατούν ακόμη απέναντί τους ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα ξένα think tanks, μέσω των ιστοσελίδων τους, τους περιποιούνται αναλόγως. Προσφάτως, ένα από αυτά και με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών στον Εβρο σε μια ανάλυσή του κάνει αναφορά στη νέα διπλωματική τακτική του Ερντογάν: τη διπλωματία των ομηριών. Ως άλλα παραδείγματα αυτής της τακτικής, πλην της περίπτωσης των δύο Ελλήνων, αναφέρονται η σύλληψη του Τουρκο-γερμανού δημοσιογράφου Νιενίς Γιουξέλ. του Γάλλου δημοσιογράφου Λου Μπιρό και του Αμερικανού πάστορα Αντρου Μπράνσον. Ολοι φυλακίστηκαν στην Τουρκία με την υποτιθέμενη κατηγορία της τρομοκρατίας! Σημειωτέον ότι ο Αμερικανός πάστορας είναι στη φυλακή από τον Οκτώβριο του 2016. Πολύ σωστά επισημαίνεται η «διπλωματία των ομηριών». Η τουρκική «επίδοση» στις ομηρίες έχει εξελιχθεί στο πιο πιεστικό πρόβλημα για τις σχέσεις της Αγκυρας με τη Δύση.


ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Ολοι το γνωρίζουν, αλλά τόσο οι διπλωμάτες όσο και οι πολιτικοί ηγέτες αποφεύγουν να το ονοματίσουν. Το τελικό ερώτημα είναι αν η Τουρκία με τις επιθετικές και παράνομες ενέργειές της συμβαδίζει με τις αρχές τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της οποίας φιλοδοξεί να γίνει μέλος. Που δεν θα γίνει ποτέ…

Πηγή εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας