Αρχική » Έβρος: Οι Τούρκοι είχαν στήσει ενέδρα στους Έλληνες στρατιωτικούς

Έβρος: Οι Τούρκοι είχαν στήσει ενέδρα στους Έλληνες στρατιωτικούς

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το χθεσινό περιστατικό της σύλληψης των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς από μέλη τουρκικής περιπόλου σε δασική περιοχή των Καστανιών Έβρου δεν πρέπει να αποδοθεί, όπως τονίζουν τις τελευταίες ώρες καλά πληροφορημένες πηγές, μόνο σε ενδεχόμενη απώλεια προσανατολισμού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν υπηρετήσει στον Έβρο, και ως εκ τούτου γνωρίζουν καλά τις εκεί συνθήκες, ισχυρίζονται ότι η απώλεια προσανατολισμού είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή με την πυκνή δασική βλάστηση, πόσω μάλλον όταν επικρατεί κακοκαιρία, με συνεχή χιονόπτωση.

Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, τα στοιχεία που έχουν περιέλθει μέχρι τώρα εις γνώσιν τους αναφορικά με τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, δηλώνουν ότι η εικόνα που έχουν σχηματίσει παραπέμπει σε ενέδρα που είχαν στήσει τα μέλη της τουρκικής περιπόλου, προκειμένου να συλλάβουν στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Επομένως, μπορεί να γίνει λόγος για προσχεδιασμένη, προμελετημένη επιχείρηση από τουρκικής πλευράς, που αποσκοπούσε στη σύλληψη ελλήνων στρατιωτικών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ αφενός του Πενταγώνου και του υπουργείου Εξωτερικών και αφετέρου των τουρκικών αρχών, προκειμένου να επανέλθουν στην Ελλάδα οι δύο άνδρες του Στρατού Ξηράς.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας