Αρχική » Το Υπ. Παιδείας βάζει «λουκέτο» στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι!!

Το Υπ. Παιδείας βάζει «λουκέτο» στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι!!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής επιστολή του Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με το γεγονός ότι το Σχέδιο Νόμου για την «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες Διατάξεις» που προωθεί η Κυβέρνηση οδηγεί στη συρρίκνωση των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι.

Με τη διάταξη που προβλέπει ότι «η φοίτηση των προνηπίων 4 ετών καθίσταται υποχρεωτική σταδιακά από το σχολικό έτος 2018-19, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών», αποκλείεται η πρόσβαση στους Δημοτικούς και Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς στους οποίους σήμερα το 40% είναι ηλικίας 4 έως 5 ετών.

Το Σωματείο αναφέρει στην επιστολή του πως από τη συγκεκριμένη διάταξη πλήττεται η εργαζόμενη γυναίκα, η ελληνική οικογένεια, όπως και η γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς στη σαρωτική τους πλειοψηφία οι Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί ιδρύονται από γυναίκες παιδαγωγούς.

Επίσης, προτείνει να διασφαλιστεί η δυνατότητα επιλογής από τους γονείς, ως προς την πλέον προσβάσιμη και παιδαγωγικά δόκιμη επιλογή για τα παιδιά των 4 έως 5 ετών, είτε στο Νηπιαγωγείο, είτε σε υφιστάμενες δομές Παιδικών Σταθμών, όπως ισχύει σήμερα. Επίσης, να αναπτυχθεί ο απαραίτητος διάλογος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για λειτουργικές πτυχές του ηλικιακού φάσματος 0 έως 6 ετών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας