Αρχική » Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι

Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι

από statusradio.gr
0 σχόλιο

 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Γκοτσίδης, μετέβησαν στο Βελιγράδι της Σερβίας προκειμένου να εκπροσωπήσουν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που διεξήχθη στο Βελιγράδι από 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.

Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στην Έκθεση, εντούτοις ελάχιστοι ήταν οι ελληνικοί Δήμοι που συμμετείχαν και ο μόνος που εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχό του ήταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, γεγονός που αποτιμήθηκε ιδιαίτερα θετικά από τους Σέρβους παράγοντες του τουρισμού. Συγχρόνως, αυτό καταδεικνύει και τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στην σερβική τουριστική αγορά, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενη ροή Σέρβων επισκεπτών στην περιοχή μας. Γενικά η χώρα μας, αποτελεί παραδοσιακά την κύρια επιλογή τους για διακοπές, και φέτος αναμένεται να την επισκεφθούν περισσότεροι από 1,5 εκ. τουρίστες από τη Σερβία. Παράλληλα, διαφαίνεται μια αλλαγή στην τουριστική τους συμπεριφορά και ενώ μέχρι πρότινος η Θάσος θεωρούνταν εν πολλοίς ο τελευταίος προορισμός τους στην βορειοανατολική Ελλάδα, πλέον αναζητούν νέους προορισμούς και ανατολικότερα.

Στα πλαίσια της Έκθεσης, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε προγραμματισμένες συναντήσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Σερβίας, στελέχη του σερβικού Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και τον κ. Μουζενίδη, ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρίας “ellinair”, με τον οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά οι προϋποθέσεις μιας απευθείας πτήσης Βελιγράδι – Αλεξανδρούπολη. Ο ίδιος δήλωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό, με τα νέα δεδομένα, είναι απολύτως εφικτό. Αλλά και οι Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από την παρουσίαση του Δήμου μας και δήλωσαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν άμεσα και με συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες την Αλεξανδρούπολη ως τουριστικό προορισμό.

Η συγκυρία που διαμορφώνεται χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ευνοϊκή και η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος με αγάπη και αγωνία για τον Δήμο και τους πολίτες του, θεωρούν υποχρέωσή τους να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται προκειμένου να επηρεάσουν θετικά τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση προβολής και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, ώστε αυτός να καταστεί τουριστικός προορισμός όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά και για άλλες εποχές του χρόνου.

Θεωρούμε ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας την αναγκαιότητα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, θεσμικοί και παράγοντες του τουρισμού, προς αυτό τον στόχο, παραμερίζοντας μικροπολιτικές  αντιπαλότητες, γκρίνια και μεμψιμοιρία, που μόνον κακό μπορούν να προκαλέσουν, για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την περιοχή μας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας