Αρχική » Επιστολή Πρύτανη ΔΠΘ, Σταύρου Τουλουπίδη στον ΣΚΑΪ

Επιστολή Πρύτανη ΔΠΘ, Σταύρου Τουλουπίδη στον ΣΚΑΪ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με επιστολή του προς το δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου, ο πρυτανεύων του ΔΠΘ κ. Σταύρος Τουλουπίδης απαντά για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του στο ΣΚΑΙ που ασχολήθηκε με το Πανεπιστήμιο, κάνοντας λόγο « για μονοδιάστατη ανάδειξη ενός άρρωστου οργανισμού».

Σημειώνεται πως η εκπομπή ασχολήθηκε με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του πρώην πρύτανη Θ. Καραμπίνη αλλά και σε περιστατικά βίας εντός του πανεπιστημίου.

Η επιστολή Τουλουπίδη

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον και προσοχή την έρευνά σας για το Δ.Π.Θ. που μεταδόθηκε στην εκπομπή “Ιστορίες του Σκάϊ” την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018.

Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να κάνω μια παρατήρηση για τον επίλογο σας, ο οποίος αυτολεξεί είναι ο εξής : “Στο τέλος της ημέρας αναρωτιόμαστε τι ακριβώς Πανεπιστήμιο είναι αυτό που αφήνουμε πίσω μας: Με βία, κατηγορίες για αυθαιρεσία, συνεχείς προσφυγές στη δικαιοσύνη, αδιαφάνεια και έναν Πρύτανη σε αργία;”

Έχω την άποψη ότι το ερώτημά σας “τι ακριβώς Πανεπιστήμιο είναι αυτό που αφήνουμε πίσω μας” το απαντάτε αποσπασματικά, επιλεκτικά και μονομερώς. Το ακριβές και αντικειμενικό θα ήταν να τονίζατε το συνολικό σημαντικό και πολλαπλασιαστικό έργο και προσφορά του Δ.Π.Θ. και μέσα στη “μεγάλη εικόνα” να αναφέρετε και τα σημεία που επιλέξατε. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι πρόσφατα το Δ.Π.Θ. αναδείχθηκε 1ο στην Ελλάδα και 299ο στον κόσμο σύμφωνα με το Ranking Web of Universities. Ο τρόπος αναφοράς σας στο ίδρυμά μας, αναδεικνύει μονοδιάστατα έναν “άρρωστο” οργανισμό, που αποπνέει μόνο αρνητικά φαινόμενα, κάτι που είναι προσβλητικό και ψευδές για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους υπαλλήλους και τους φοιτητές του Δ.Π.Θ. Τα μέλη της Επιτροπής Ερευνών του ΔΠΘ όσο και οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Γραμματείας του ΕΛΚΕ ενήργησαν και ενεργούν με επάρκεια και συνείδηση, υπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το συμφέρον του Πανεπιστημίου μας όσο και τις ανάγκες των μελών ΔΕΠ, στοιχείο εξάλλου το οποίο επιβεβαιώνεται από τους αλλεπάλληλους ελέγχους τους οποίους έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα και στους οποίους πανθομολογουμένως έχουν ανταπεξέλθει πλήρως.

Να επισημάνω επίσης ότι προβλήματα και στρεβλώσεις εμφανίζονται εδώ και δεκαετίες σε πολλά Πανεπιστήμια της χώρας. Πραγματικά ή κατασκευασμένα. Σε όσα χρειάζεται τη λύση τη δίνουν το Υπουργείο Παιδείας και η δικαιοσύνη. Στα υπόλοιπα λειτουργεί η αυτορρύθμιση και οι εσωτερικές διεργασίες αποκατάστασης της τάξης των Πανεπιστημίων. Με αποφάσεις της Συγκλήτου μας, η πανεπιστημιακή μας κοινότητα έχει ενώσει τις δυνάμεις της στον καλό αγώνα, για ένα δημόσιο, άριστο Πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία, πυλώνα ανάπτυξης της περιφέρειας ΑΜΘ. Πάνω στις ισχυρές βάσεις που έχει δομήσει η ιστορική πορεία των 44 ετών του Πανεπιστημίου μας και με οδηγό και έμπνευση την αξιοκρατία, την εξωστρέφεια, την αριστεία, συλλογικά θα κατακτήσουμε τους στόχους μας, θα υλοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας και θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Είμαι στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία” καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας