Αρχική » Δύο καταδίκες για τον ιερομόναχο της Αλεξανδρούπολης

Δύο καταδίκες για τον ιερομόναχο της Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Για άλλη μία φορά βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες ο ιερομόναχος της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη τόσο με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, όσο όμως και με πολλούς λαϊκούς, οι οποίοι έχουν στραφεί εναντίον του κατηγορώντας τον κυρίως για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δράση του ιερομόναχου ξεκινά αρκετά χρόνια πίσω  (περίπου στο 2012) οταν είχε καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του μία αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούσαν πιστά τα κηρύγματά του. Την ίδια περίοδο είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν στην Αλεξανδρούπολη φυλλάδια και booklets, τα οποία ήταν μεν ανυπόγραφα, αλλά το περιεχόμενό τους ήταν άκρως προσβλητικό για το πρόσωπο του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Από «έκδοση» σε «έκδοση» ολοένα και περισσότερα πρόσωπα ετίθεντο στο στόχαστρο του γράφοντος, με αποτέλεσμα να κατατεθούν σειρά μηνύσεων που αρχικά ήταν «κατ’ αγνώστου».

Προϊόντος του χρόνου όμως, το δικαστήριο υπέδειξε ως υπαίτιο της διακίνησης και της συγγραφής των φυλλαδίων τον ιερομόναχο και έκτοτε άρχισε ένα δικαστικό γαϊτανάκι στο οποίο εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι και αν υπολογίσει κανείς και την αντιστροφή των μηνύσεων, αλλά και τις εφέσεις από πλευράς ιερομόναχου είναι εύκολα κατανοητό ότι το ζήτημα θα τραβήξει επί μακρόν.

Τη βδομάδα που διανύουμε, δύο ακόμα δίκες έρχονται να προστεθούν στο «σίριαλ» αυτό και πιο συγκεκριμένα ο λόγος για δύο υποθέσεις που δικάστηκαν στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή και κατέληξαν αμφότερες εις βάρος του ιερομόναχου.

Επρόκειτο για εφέσεις που είχε ασκήσει επί παλαιότερων δικών ο ιερομόναχος και στις συγκεκριμένες δύο δεν εμπλέκεται ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, αλλά τρίτα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η πρώτη αφορούσε μήνυση εις βάρος του ιερομόναχου από αστυνομικό για συκοφαντική δυσφήμιση και το Εφετείο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.500 €.

Η δεύτερη δίκη αφορούσε την συκοφαντική δυσφήμιση και τις απειλές στα πέντε από τα 11 άτομα που κατέθεσαν εναντίον του ιερομόναχου στην ανάκριση πριν το μητροπολιτικό δικαστήριο και η απόφαση της έδρας, και αυτή τη φορά τελεσίδικα, ήταν ποινή φυλάκισης 7 ετών εξαγοράσιμη με ποσό μεγαλύτερο των 32.000 ευρώ.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει και συνέχεια με τις δικές στις οποίες εμπλέκεται ο ιερομόναχος καθώς όπως έχει ήδη αναφερθεί, εκκρεμμούν ακόμη αρκετές υποθέσεις είτε σε πρώτο, είτε σε δεύτερο βαθμό.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι αναμένονται εξελίξεις και ως προς το «ράσο» του, αν και εδώ και καιρό του έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα τέλεσης μυστηρίων και φυσικά έχει διαγραφεί από το μισθολογικό πίνακα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: xronos.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας