Αρχική » Διαμάχη για την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου Αλεξανδρούπολη – Αθήνα

Διαμάχη για την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου Αλεξανδρούπολη – Αθήνα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ένα πολυσέλιδο έγγραφο ήταν τελικά η απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην οποία είχε προσφύγει προ τριών μηνών ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ώστε να διερευνηθεί το αν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων της Aegean είναι υψηλό (για τις πτήσεις από την Αλεξανδρούπολη).

Με λίγα λόγια το πόρισμα αναφέρει: «Με βάση την μέχρι τώρα έρευνα, καθώς και τα στοιχεία τα οποία θέσατε υπόψη μας, δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι η τιμολογιακή πολιτική της Aegean στις αεροπορικές γραμμές των νομών Έβρου και Ροδόπης συνιστά υπερβολική τιμολόγηση κατά παράβαση του αρ.2 του Ν.3959/2011. Εκτιμάται πάντως ότι η ύπαρξη ανταγωνιστών της Aegean στις αεροπορικές γραμμές που αυτή εξυπηρετεί συνδέεται με χαμηλότερες τιμές, όμως η είσοδος ενός ανταγωνιστή της Aegean σε μία αεροπορική γραμμή είναι επιχειρηματική απόφαση και δεν αποτελεί αυτοτελώς θέμα του δικαίου του ανταγωνισμού».

Ολόκληρο το πόρισμα δόθηκε στη δημοσιότητα από το δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό τόσο για την κατάσταση, όσο όμως και για το γεγονός ότι οι αρχές της Αλεξανδρούπολης έχουν κάνει ενέργειες για τη μείωση του μεταφορικού κόστους, το οποίο σχεδόν από όλους χαρακτηρίζεται ως πολύ υψηλό.

Παράλληλα με αυτό όμως, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μαζί και με άλλους θεσμικούς της πόλης συνεχίζουν τις προσπάθειες και με την Aegean, για να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων της, αλλά και τις επαφές με άλλες αεροπορικές εταιρίες (κυρίως Low cost), προσπαθώντας να τις πείσουν να εντάξουν την Αλεξανδρούπολη στους προορισμούς τους, ώστε να σπάσει η μονοπωλιακή κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Aegean. Τέλος, το αίτημα του δήμου Αλεξανδρούπολης προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εξεταστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: xronos.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας