Αρχική » Πρόσκληση για συμμετοχή στα εμψυχωτικά προγράμματα για μικρά παιδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης

Πρόσκληση για συμμετοχή στα εμψυχωτικά προγράμματα για μικρά παιδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία συνεργάζονται με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών και εμψυχωτικών προγραμμάτων της βιβλιοθήκης. Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης είναι μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και συμμετέχει σε ένα μεγάλο αριθμό δράσεων που εκπορεύονται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

«Το 2018, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκινάει, πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, αποστέλλοντας υποστηρικτικό υλικό σε κάθε βιβλιοθήκη του ΔΕΒ που δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις γύρω από ένα κοινό θέμα. Ο τίτλος του καινούργιου αυτού προγράμματος είναι «Στις βιβλιοθήκες κάθε μήνα έχουμε…θέμα!»

«Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, που υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.»

Καλούνται όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες του προπτυχιακού αλλά και του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στην πραγματοποίηση του παραπάνω προγράμματος να δηλώσουν συμμετοχή στην Δημοτική Βιβλιοθήκη άμεσα, καθώς τα προγράμματα θα αρχίσουν να υλοποιούνται από την επόμενη εβδομάδα! Διεύθυνση, τηλέφωνα και πληροφορίες για την Δημοτική Βιβλιοθήκη υπάρχουν στο διαδίκτυο. Συστήνεται η επίσκεψή σας στην βιβλιοθήκη (σε ώρες εργασίας) και η συζήτησή σας με τους/τις υπευθύνους.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εμψυχωτικά προγράμματα αποτελεί μίας πρώτης τάξεως πρακτική άσκηση και πολύτιμη εμπειρία για τους συμμετέχοντες!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας