Αρχική » Ο Βέλγος φιλέλληνας Τζίμι Τζαμάρ μοίρασε και φέτος δωρεάν πετρέλαιο σε 6 σχολεία του Έβρου

Ο Βέλγος φιλέλληνας Τζίμι Τζαμάρ μοίρασε και φέτος δωρεάν πετρέλαιο σε 6 σχολεία του Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Για έκτη συνεχή χρονιά ο Βέλγος φιλέλληνας και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, Τζίμι Τζαμάρ, συνεχίζοντας τη δράση αλληλεγγύης «12 ώρες για την Ελλάδα», συγκέντρωσε χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης των απομονωμένων σχολείων του Έβρου και χθες το μοίρασε ο ίδιος σε έξι από αυτά.

Συγκεκριμένα, την πρώτη από τις δύο ημέρες στην περιοχή του Έβρου, παρέδωσαν καύσιμα σε 6 σχολεία που βρίσκονται σε Σουφλί, Λάβαρα. Διδυμότειχο (2 σχολεία), Θούριο (σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες) και τέλος στην Ρούσσα, στο σχολείο του χωριού που βρίσκεται στα πομακοχώρια του ορεινού όγκου του Σουφλίου κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία.

ΌΠως ο ίδιος έγραψε ενθουσιασμένος στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέροντας την χθεσινή του διαδρομή μαζί με τους συνεργάτες που τον βοήθησαν: “Ναι. Μια μέρα για να ανακαλύψουμε επίσης τον αρχαίο ξύλινο σιδηροδρομικό σταθμό Πύθιον, στα σύνορα με την Τουρκία και να ακούσουμε τον Γιώργο, με την κιθάρα να παίζει δασκάλα στη Ρούσσα. Μια μέρα για να θυμάσαι, πράγματι. Σε όλους τους συντελεστές των “12 ωρών για την Ελλάδα project”, ένα τεράστιο ευχαριστώ από εκατοντάδες παιδιά – και δασκάλους – οι οποίοι, χάρη στη γενναιοδωρία σας, θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και να κάνουν μάθημα υπό κανονικές συνθήκες”.

Όπως επισημάναμε, ο Βέλγος Τζίμι Τζαμάρ για έκτη συνεχή χρονιά φέτος συνεχίζει τη δράση αλληλεγγύης «12 ώρες για την Ελλάδα», αφού συγκέντρωσε χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης των απομονωμένων σχολείων της Βόρειας Ελλάδας. Είναι μια «ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης», η Ελλάδα είναι η «πατρίδα της καρδιάς μου» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΕ, όπου παρέδωσε επίσημα την επιταγή των 31.000 ευρώ, που προορίζονται κυρίως για τα σχολεία της Σαμοθράκης, η οποία επλήγη πρόσφατα από πλημμύρες.

Την επιταγή παρέλαβε η Ασπασία Λεβέντη, πρόεδρος του International Foundation for Greece (IFG), το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια αναλαμβάνει να προωθήσει τα χρήματα στον σκοπό τους και ήταν μαζί του στην παρουσία του στον Έβρο. «Κάθε χρόνο δεχόμαστε όλο και περισσότερα αιτήματα από απομακρυσμένα σχολεία» σημείωσε η Ασπ. Λεβέντη, προσθέτοντας ότι το IFG προσπαθεί και με δικές του πρωτοβουλίες να καλύψει και άλλες ανάγκες σε αυτά τα σχολεία, όπως κομπιούτερ, διαδραστικοί πίνακες, βιβλιοθήκες.

Ο Τζίμι Τζαμάλ τα τελευταία έξι χρόνια, ευαισθητοποιούμενος από την κρίση στην Ελλάδα, διοργανώνει τουλάχιστον μία συναυλία, κινητοποιώντας καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, από όπου συγκεντρώνει χρήματα που προορίζονται αποκλειστικά για «πετρέλαιο στα σχολεία». Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θέλει να δημιουργήσει μια θετική εικόνα για την Ελλάδα, ενεργοποιώντας την ελληνική κοινότητα του Βελγίου αλλά και τους Βέλγους φίλους της Ελλάδα.

 

Φέτος στη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Παντελής Θαλασσινός και η Σοφία Παπάζογλου, ενώ πολλές φορές έχουν πάρει μέρος ο Λαυρέντης Μαχιαρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Κώστας Φέρρης, ο Βασίλης Λέκκας.

Ο Τζίμι Τζαμάρ και η Ασπασία Λεβέντη υπογράμμισαν τη σημασία της χορηγίας της Aegean Oil τόσο για την τιμή στην οποία διαθέτει το πετρέλαιο, όσο και για τη μεταφορά του στα σχολεία.

Πηγή: evros-news.gr

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας