Αρχική » Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ στην Κομοτηνή θα προσευχηθεί ο Ερντογάν

Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ στην Κομοτηνή θα προσευχηθεί ο Ερντογάν

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ και όχι στο Εσκί Τζαμί θα προσευχηθεί τελικά την ερχόμενη Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ερντογάν θα πάει στο τέμενος της οδού Φιλιππουπόλεως στην Κομοτηνή για να προσευχηθεί.

Αν και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ο Ερντογάν να πάει για προσευχή στο Εσκί Τζαμί, τελικά έγινε αλλαγή στον σχεδιασμό για λόγους ασφαλείας του Ερντογάν και της συνοδείας του.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ ο Τούρκος πρόεδρος θα απευθύνει χαιρετισμό στο πλήθος που αναμένεται να συγκεντρωθεί, όπως είχε πράξει στον ίδιο χώρο και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον περασμένο Ιούνιο, ο οποίος  προκλητικά είχε χαρακτηρίσει τους μουσουλμάνους της μειονότητα ως «ομογενείς».

Την ίδια ώρα στην Κομοτηνή οι φανατικοί τουρκόφρονες, εργάζονται πυρετωδώς για στο στήσιμο μίας εντυπωσιακής υποδοχής στον Ερτογάν. Υπενθυμίζεται πως θα είναι ο δεύτερος Τούρκος Πρόεδρος που θα βρεθεί στην Θράκη μετά το 1923 και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας. Τελευταία φορά ήταν το 1952, όταν επισκέφτηκε την Κομοτηνή ο πρόεδρος Τζελάλ Μπαγιάρ για τα εγκαίνια του μειονοτικού Λυκείου που φέρει έως σήμερα το όνομά του.

Να σημειωθεί πως ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Θράκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας