Αρχική » Η προκλητικότητα του Ερντογάν και η ελληνική πλευρά

Η προκλητικότητα του Ερντογάν και η ελληνική πλευρά

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τους φόβους όσων πίστευαν ότι δεν έχει να προσδώσει τίποτα αυτή τη στιγμή για την προαγωγή των ελληνοτουρκικών σχέσεων ούτε, πολύ περισσότερο, να αποκομίσει κάτι η χώρα μας από αυτήν, παρά μόνο να προσφέρει βήμα στον πρόεδρο της Τουρκίας για να διατυπώσει επισήμως αυτά που εκείνος ήθελε.

Η αλυσίδα των λαθών της ελληνικής πλευράς που «όπλισε» την πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα μέσα στην έδρα του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας μας, στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε ξεκινήσει από την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Αγκυρα και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν στα τέλη Οκτωβρίου. Τότε ήταν που είχε συμφωνηθεί να προσκληθεί στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος είχε δείξει μια ιδιαίτερη σπουδή να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αναζήτησε, μάλιστα. κενές κοντινές ημερομηνίες στην ατζέντα του, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε κανένα λόγο να βιάζεται, προγραμματίζοντας την επίσκεψη αυτή μετά τον Φεβρουάριο

του 2018. Με άλλα λόγια, ουσιαστικά συρθήκαμε να απευθύνουμε μια πρόσκληση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος για τους δικούς του λόγους επιθυμούσε διακαώς να γίνει άμεσα, ενώ εμείς δεν είχαμε κάνει καμία ειδική προετοιμασία και στην πραγματικότητα θα θέλαμε να έχουμε αποφύγει αυτή την επίσκεψη, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, και η ημερομηνία του ταξιδιού «κλείδωσε» μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κατά την επεισοδιακή στι-

χομυθία του με τον Τούρκο πρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο, μνημόνευσε δύο φορές τον παριστάμενο φίλο του και συνάδελφό του πανεπιστημιακό, όπως χαρακτηριστικά είπε, Ν. Κοτζιά.

Μπορεί ορθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά ο Ερντογάν, που πλήττεται από τα σκάνδαλα διαφθοράς και αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα είχε ήδη προετοιμαστεί να απευθυνθεί στα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας, λέγοντας αυτά που ήθελαν να ακούσουν.

Πηγή εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας