Αρχική » Η μαγευτική πένα του Γιάννη Ξανθούλη μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα των 60s

Η μαγευτική πένα του Γιάννη Ξανθούλη μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα των 60s

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«01 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ γάμπες της Ζωής Λάσκαρη μέσα σε μαύρες διχτυωτές κάλτσες κυριαρχούσαν στην αποψινή ταινία. Και η σταρ, απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού σύμφωνα με τη διαρρύθμιση της κεντρικής αφίσας όπου δέσποζε το εμβληματικό λογότυπο της “Φίνος Φιλμ”, είχε ένθεν και ένθεν των αστραγάλων της τους ωραίους παρτενέρ, με βλέμματα που έσταζαν ηδυπαθείς εκκρεμότητες».

Ολα ξεκινούν το 1964, μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Τότε που κάτι έδειχνε να χαράζει ελπιδοφόρα στον βαλτωμένο μεταπολεμικό ορίζοντα της χώρας – όμως αυτό δεν θα κρατούσε για πολύ. Τόπος η Χαλκόπολη, μια ασήμαντη κωμόπολη της ανατολικής Μακεδονίας «ντυμένη» με όλα τα στερεότυπα των ελληνικών 60s. Αν δεν τη βρει ο αναγνώστης που θα την αναζητήσει στους χάρτες ας την ψάξει στη φαντασία του. Ταξιδεύουμε με το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών». Ο ήρωας του τίτλου (όλα γιώτα
στο όνομά του) είναι το παιδί που μπορεί να αριστεύει, να διακρίνεται και να ελπίζει. Το περιβάλλον του, όμως παραμένει τόσο εχθρικό και στενόμυαλο, που ο μοναχικός μας ήρωας κινεί το ενδιαφέρον κάποιων ατόμων που ξεπερνούν την κοινή φαντασία. Αυτά θα του υποβάλλουν τους όρους μιας περιπέτειας, με αποχρώσεις ενίοτε φαιδρές αλλά συνήθως δραματικές. Ομως ο Σίμος θα μπορεί, με τη διαίσθηση και την εξυπνάδα του, να καθορίζει τις προοπτικές μιας άλλης ζωής με διαφορετικές αξίες πέρα από τον σοβαροφανή, εμμονικό μικρόκοσμο που τον περιβάλλει. Γεννημένος το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, ο Γ. Ξανθούλης έχει γράψει μυθιστορήματα, βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Με πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 1,5 εκατ. αντίτυπα, ανάμεσα στα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι «Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα», «Το πεθαμένο λικέρ», «Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας», «Το τανγκό των Χριστουγέννων», «Ο θείος Τάκης», «Δεσποινίς Πελαγία» και «Την Κυριακή έχουμε γάμο», το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2015.

Πηγή εφημερίδα “Realtime”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας