Αρχική » Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α» κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α» κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Πολιτική παράταξη της Αντιπολίτευσης «ΑΝΑ.Σ.Α» στο οποίο σχολιάζει και καταγγέλλει τις αποφάσεις και τις ενέργειες της παράταξης του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Παρακάτω παραθέτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Το «δις εξαμαρτείν» του κ.Λαμπάκη: Μετά την οδό Κύπρου, καταργεί και το νότιο ρεύμα κυκλοφορίας της Παραλιακής οδού.
Ο κ. Δήμαρχος συνεχίζει να συμπεριφέρεται με αλλαζονία απέναντι στην δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.», ξεχνώντας ο ίδιος πως στην πρώτη του συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του 2006, εξελέγει στην 3η θέση με ποσοστό μόλις 17%, αποτελώντας για 4 έτη την ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου. Αυτή του η τακτική ως ένα σημείο είναι κατανοητή μια και βρίσκεται σε δεινή πλέον θέση, δεχόμενος δημόσια οξεία κριτική ακόμη και από δικούς του δημοτικούς συμβούλους. Ανεπίτρεπτη όμως είναι η αλαζονική του στάση απέναντι στους ίδιους τους πολίτες, με το να μην αναγνωρίζει τα λάθη του και επιβάλλοντας με το έτσι θέλω αποφάσεις, οι οποίες εκ του αποτελέσματος είναι επιζήμιες για τον δήμο.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων από την οδό Κύπρου, κατά γενική ομολογία αποτέλεσε μια λανθασμένη απόφαση του δημάρχου, αναγκάζοντας πέρα από την έγγραφη διαμαρτυρία των καταστηματαρχών της περιοχής και την ίδια την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα να διαμαρτυρηθεί εντόνως, ζητώντας το άνοιγμα της μοναδικής οδού που οδηγεί στο λιμάνι. Μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Ο.Λ.Α. και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν.Έβρου, ο οποίος και δημόσια διαφώνησε με την απόφαση του κ.Λαμπάκη.
Οι προτάσεις που καταθέσαμε ως δημοτική παράταξη στην πρόσφατη διαβούλευση για την επικαιροποίηση του Master Plan του Λιμένα και οι οποίες συνδέονται και με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης, προφανώς και ενόχλησαν την δημοτική αρχή, η οποία μας απάντησε με σχετικό δελτίο τύπου το ύφος του οποίου το αφήνουμε στην κρίση των δημοτών. Για την παραπληροφόρηση όμως που επιχειρεί για ακόμη μια φορά ο κ.Λαμπάκης είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε με πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα:
Σε ότι αφορά την κυκλοφοριακή μελέτη, είμασταν η μοναδική παράταξη η οποία κατέθεσε εγγράφως τις προτάσεις της και μάλιστα και στις δύο φάσεις. Συνεπώς σε ότι αντιδρούμε και σε ότι προτείνουμε, γίνεται και με την ανάλογη συνέπεια, γεγονός που αναγνωρίζεται και από τους ίδιους του δημότες. Για αυτό τον λόγο συμμετείχαμε και σε όλες τις διαβουλεύσεις, μεταξύ των οποίων και σε αυτή που έγινε συζήτηση για την απόφαση του δημάρχου να μονοδρομήσει την παραλιακή οδό την Βασιλέως Αλεξάνδρου. Σε αυτή την συνάντηση, εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του Πρόεδρου των ξενοδόχων Θράκης του κ.Χατζηκωνσταντίνου ο οποίος διαφώνησε για το θέμα αυτό, επικαλούμενος και την επιστημονική του ιδιότητα ως διπλωματούχος Πολιτικός μηχανικός. Μάλιστα σημείωσε πολύ εύστοχα, πως αφού επιμένετε για την μονοδρόμηση, τουλάχιστον αλλάξτε την κατεύθυνσή της από δυτικά προς τα ανατολικά, δηλαδή από τα Ξενοδοχεία προς το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο. Το πόσο προσχηματικές ήταν οι διαβουλεύσεις του κ.Λαμπάκη, αποδεικνύεται και από το γεγονός πως δεν εισακούστηκε ακόμη και αυτό το απλό, αλλα τόσο σημαντικό αίτημα των Ξενοδόχων.
Όταν λοιπόν ένας δήμαρχος απαξιώνει την γνώμη των φορέων αυτής της πόλης (Επιμελητήριο, Ο.Λ.Α., Ξενοδόχους κλπ.), μεγάλης μερίδας των τοπικών ΜΜΕ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, είναι προφανές πως κάνει κάτι λάθος. Το χειρότερο όμως είναι πως τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων θα τις πληρώνει για δεκαετίες η πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Ενδεικτικό του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» του κ.Λαμπάκη και της προσπάθειας φίμωσης κάθε διαφορετικής γνώμης, είναι το γεγονός πως πολύ πρόσφατα έκανε ειδική σύμβουλο σε έμμισθη θέση, την σύζυγο του κ.Μαστορόπουλου κορυφαίου υπηρεσιακού παράγοντα του δήμου με την ιδιότητα του Χωροτάκτη-Πολεοδόμου, ειδικού σε τέτοια θέματα.
Η λεκτική επίθεση και οι ειρωνικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του δημάρχου σχετικά με την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια του επικεφαλή της «ΑΝΑ.Σ.Α.», προφανώς αφορούν και τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Έβρου, τα στελέχη του οποίου μίλησαν πρόσφατα για «Aποσπασµατικές και αντικρουόµενες μελέτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε ότι αφορά το παραλιακό µέτωπο της πόλης».
Οι χαρακτηρισμοί δε που εξαπέλυσε εναντίον της παράταξής μας πως είμαστε «εχθροί του λαού» σε ότι αφορά τις θέσεις μας, φανταζόμαστε πως απευθύνονται και στον Υποναύαρχο Λ.Σ. (ε.α.) τον κ.Παπανικολόπουλο, ο οποίος και αυτός προ ημερών σε άρθρο του, αναφέρθηκε στο λάθος που γίνεται με το να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα και αποσπασματικά η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χερσαία ζώνη και το master plan του λιμένα καθώς και η χωροθέτηση της μαρίνας. Ο ίδιος μάλιστα ο πρώην λιμενάρχης, είχε διαμαρτυρηθεί από καιρό πως ο κ.Λαμπάκης είχε αφαιρέσει τεχνηέντως τη δυνατότητα διαβούλευσης για το θέμα της παραλιακής, χρησιμοποιώντας εντελώς παραπλανητικό τίτλο.
Πέρα όλων αυτών, δεν πήραμε καμία απάντηση για την εγκληματική αμέλεια να εξαιρέσουν από την σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την «Στροφή του Εγνατία», μια και δεν φρόντισαν εγκαίρως να προβούν στην αναγκαία τροποποίηση της γραμμής του αιγιαλού.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας