Αρχική » Δημοκρίτειο Πανεπίστημιο Θράκης: Τελετή αναγόρευσης της Marie-Paule Masson σε επίτιμη Διδάκτορα

Δημοκρίτειο Πανεπίστημιο Θράκης: Τελετή αναγόρευσης της Marie-Paule Masson σε επίτιμη Διδάκτορα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τελετή αναγόρευσης της Marie-Paule Masson σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:30, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο, Πανεπιστημιούπολη-Κομοτηνή. Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο ” Ερευνητική Συνεργασία της Ελλάδας και της Γαλλίας στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες”, η οποία θα συγκεντρώσει παρουσιάσεις πρώην Γάλλων και Ελλήνων διδακτορικών φοιτητών της Marie-Paule Masson.

Marie-Paule Masson-Vincourt: Ειδική στην ελληνική γλώσσα και τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, η Marie-Paule Masson-Vincourt, Διδάκτωρ Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελληνική Πατερική Γραμματεία και Διδάκτωρ Ιστορίας και Πολιτισμού (Ελληνικές Σπουδές), είναι Ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Paul Valéry-Montpellier III, όπου ίδρυσε και διευθύνει το Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού καθώς και το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών. Έχει αναλάβει πολυάριθμες διατριβές και την επιμέλεια συλλογικών έργων. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, η Marie-Paule Masson αναγορεύτηκε σε Επίτιμη Διδάκτορα από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το Μάϊο του 2000.
Το μείζον έργο της, ο Παύλος Καλλιγάς (1814-1896) και η ίδρυση του ελληνικού κράτους που εκδόθηκε το 1997 από τις εκδ. L ‘Harmattan, Συλλογή Ελληνικών Σπουδών, μεταφράστηκε στα ελληνικά το 2009 από τις εκδόσεις ΜΙΕΤ (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας