Αρχική » Μετανάστες κατά κύματα

Μετανάστες κατά κύματα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η κατακόρυφη αύξηση των ροών από τις 20 Αυγούστου αυξάνει τον κίνδυνο για πιθανή επερχόμενη «έκρηξη» εξαιτίας του υπερπληθυσμού

 

Εν όψη ενός ακόμα δύσκολου χειμώνα βρίσκονται πρόσφυγες, μετανάστες, ντόπιοι και φορείς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την κατακόρυφη αύξηση των ροών από τις 20 Αυγούστου και έπειτα να εντείνει την ανησυχία τους, όπως έχει αναδείξει προ ημερών η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου», για πιθανή επερχόμενη «έκρηξη» εξαιτίας του υπερπληθυσμού.

Ο θαλάσσιος διάδρομος μεταξύ των ακτών της Μικράς Ασίας και των ακριτικών ελληνικών νη­σιών φαίνεται να έχει ανοίξει και πάλι, παρά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, με τα στοιχεία για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου να είναι ο αδι­άψευστος μάρτυρας. Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου καταγράφηκαν συνολικά 705 άτομα, ενώ χθες το πρωί υπήρξαν στο νησί δύο νέες αφίξεις σκαφών με 80 επιβαίνοντες. Κατά το ίδιο χρονικό διάοτημα έφθασαν 338 άτομα στη Χίο και 114 στη Σάμο. Συ­νολικά, από 1 έτος και 10 Νοεμβρίου κατέφθασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 1.157 πρόσφυγες και μετανάστες!

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μουζάλας, από του βή­ματος της Βουλής όπου έδωσε απαντήσεις για τούς χειρισμούς του, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας χρήζει επανεξέτασης, αλλά παραδέχθηκε και αυτό που η «ΕΛΕΥΘΕ­ΡΙΑ του Τύπου» έχει επανειλημμένα» επισημάνει, ότι δηλαδή η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ανέρχεται μόλις στο 30%.

Παράλληλα, μικρή αύξηση σημειώθηκε και ο στον αριθμό των ατόμων που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς 33 πρόσφυγες προστέθηκαν στο σύνολο των επωφελούμενων. Αντιθέτως, η δυνατότητα φιλοξενίας των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων μειώθηκε κατά 72 άτομα, από 22.276 σε 22.204, με τους τρεις κλάδους να παρέχουν συνολικά 13.755 μερίδες φαγητού.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας