Αρχική » Α. Δημοσχάκης: Σε οριακό σημείο η δυνατότητα αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών από τη Δ.Α. Ορεστιάδας

Α. Δημοσχάκης: Σε οριακό σημείο η δυνατότητα αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών από τη Δ.Α. Ορεστιάδας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε οριακό σημείο η δυνατότητα αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών από τη Δ.Α. Ορεστιάδας εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών!! 

 

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας για τις τεράστιες διαστάσεις που λαμβάνει το μεταναστευτικό, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και κονδύλια που καθιστά τον έλεγχο του φαινομένου άθλο.

 

Στις 26 Ιουνίου 2017 κατατέθηκε σχετική Επερώτηση που συνυπέγραψαν 25 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (βλ.εδώ) για την κυβερνητική ανεπάρκεια του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, ενώ ακολούθησε συνάντηση του βουλευτή με τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών κ. Τόσκα, όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την καλή πρόθεση εκ μέρους του υπουργού.

 

Ωστόσο τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού αλλά και των απαραίτητων κονδυλίων, για την επισκευή των οχημάτων και την διάθεση των ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων παραμένουν άλυτα, με την δύναμη αναχαίτισης της Δ.Α. Ορεστιάδας να βαίνει μειούμενη.

 

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή:

 

 

 

 

Ορεστιάδα, 09-10-2017

 

Αρ. Πρωτ.: 33/2017

 

 

Θέμα: «Αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Δ.Α Ορεστιάδας».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα  στην περιοχή του Βορείου Έβρου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και παρά της συνεχείς παρεμβάσεις της Ένωσής μας δεν έχει δοθεί καμία λύση με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται.

Η μεγάλη μείωση της ενισχυτικής δύναμης τόσο με δαπάνες δημοσίου όσο και χωρίς δαπάνες, είχε ως αποτέλεσμα τα διάφορα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο του μεταναστευτικού ζητήματος να βρούνε πρόσφορο  έδαφος αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των εισερχόμενων παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα η έλλειψη κονδυλίων για την επισκευή των οχημάτων έχει σαν συνέπεια την  μείωση των περιπολιών τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και στα διάφορα σημεία που έχουν καθοριστεί από τη φυσική ηγεσία καθιστώντας την αστυνόμευση της περιοχής προβληματική.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας για την προμήθεια ειδικών οχημάτων που να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες της περιοχής, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε λύση στο πρόβλημα αυτό ενώ και στο πρόβλημα που τέθηκε αναφορικά με τις θερμικές κάμερες επίσης δεν δόθηκε λύση με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο το έργο των συναδέλφων.

Επίσης τους τελευταίους μήνες στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Ορεστιάδας κρατούνται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 500 κρατούμενοι με τη φύλαξή τους να ανατίθεται σε ένα σκοπό κρατητηρίου, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης η οργανική δύναμη  μειώθηκε από τις 50 οργανικές στις 28 οργανικές θέσεις, ενώ παράλληλα η συγκεκριμένη υπηρεσία ενισχύει το Κ.Υ.Τ Ορεστιάδας με προσωπικό για την διαχείριση και φύλαξη των υπό ταυτοποίηση μεταναστών, δημιουργώντας έτσι ένα κύκλο όπου η μία υπηρεσία ενισχύει την άλλη για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης να μην βγάζουν καθόλου περιπολίες.

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω απαιτείται:

α) Να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

β) Να ανατεθεί η φύλαξη και η διαχείριση των παράνομων μεταναστών του Κ.Υ.Τ είτε σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας όπως ίσχυε στο παρελθόν είτε αν η διαχείριση ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία να αποσπασθεί μόνιμα προσωπικό εκτός Δ.Α Ορεστιάδας όπως συμβαίνει με το Αστυνομικό προσωπικό που απασχολείται με την ταυτοποίηση.

γ)Να αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού που ενισχύει τη Δ.Α Ορεστιάδας είτε με δαπάνες είτε χωρίς δαπάνες καθώς ο αριθμός τις ενισχυτικής δύναμης των 70 Αστυνομικών είναι πολύ μικρός αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και το γεγονός ότι η Δ.Α Ορεστιάδας έχει 60 κενές οργανικές θέσεις και 65 αποσπασμένους σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

δ) Να καλυφθούν αν όχι όλες, οι περισσότερες οργανικές θέσεις κατά τις έκτακτες μεταθέσεις.

ε)Να δοθεί κάποιο κονδύλιο για την επισκευή των οχημάτων αλλά και των θερμικών καμερών και να δοθούν επιτέλους τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που έχουν ζητηθεί επανειλημμένα από την Ένωσή μας, με έγγραφα που έχουν αποσταλεί.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας