Αρχική » Τουρκικές ΜΚΟ εκτός ελέγχου

Τουρκικές ΜΚΟ εκτός ελέγχου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η Αγκυρα ενορχηστρώνει την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων της Θράκης και του Ανατ. Αιγαίου

Ενα καλά συντονισμένο δίκτυο, με το οποίο μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων προσπαθεί αφενός μεν να πετύχει την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων της Θράκης στον εθνικό κορμό της Τουρκίας και αφετέρου να πατήσει πόδι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου ζουν χιλιάδες μουσουλμά­νοι πρόσφυγες, φαίνεται να στή­νει μεθοδικά η Αγκυρα.

Με αιχμή του δόρατος τη Μη Κυ­βερνητική Οργάνωση Hasene International, η οποία εδρεύ­ει στη Γερμανία και έχει τοπικά γραφεία όχι μόνο εκεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, η Τουρκία δαπανά εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, μέρος των οποίων «επενδύεται» και στην Ελλάδα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Οι πληροφορίες που έχουν οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποί­ες παρακολουθούν τη δραστηρι­ότητα της συγκεκριμένης, θηριώ­δους διεθνούς ΜΚΟ, αναφέρουν ότι ο αριθμός των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται ξε­περνά ενδεχομένως και τις 100. Ο τρόπος με τον οποίο δρουν τα μέλη της είναι απλός και πολύ συγκεκριμένος: διανέμουν τρό­φιμα και άλλα αγαθά, ενώ παρέ­χουν ακόμα και υπηρεσίες άμε­σης ανάγκης, όπως ιατρικές, σε μουσουλμανικούς πληθυσμούς, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Πολύ πρόσφατα και με αφορμή το λε­γόμενο Κουρμπάν Μπαϊράμι (σ.σ.: Γιορτή των θυσιών) εμφα­νίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, στον Νομό Εβρου.

Η αποκάλυψη, που έγινε από την ιστοσελίδα viadiplomacy, αναφέρει ότι οι ελληνικές Αρ­χές σταμάτησαν τη δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης μετά από καταγγελία που αποκάλυ­ψε την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής κατά τη διάρκεια διανομής σε μου­σουλμάνους κρέατος αμφιβόλου ποιότητας με πλαστά πιστοποι­ητικά. Ο έλεγχος των αστυνομι­κών και των υγειονομικών Αρ­χών στόχευε να εξακριβωθεί εάν τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής και αν τα τιμολόγια και άλλα πα­ραστατικά για τη σφαγή και τη διακίνηση ήταν σύμφωνα με τον νόμο.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμε­τείχαν στη διαδικασία διανο­μής τροφίμων στην περιοχή του Εβρου φέρεται να ήταν ο γνω­στός θρησκευτικός λειτουργός Σερίφ Εμίν, το όνομα του οποί­ου είχε ακουστεί για τη θέση του μουφτή Διδυμοτείχου.

Ωστόσο, η δραστηριότητα της εν λόγω οργάνωσης κάτω από την τουρκική ημισέληνο δεν περιο­ρίστηκε εκεί. Τον περασμένο Φε­βρουάριο, με τη μεσολάβηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης -και γνωστού ενεργούμενου του προ­ξενείου- Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, αυτή η τουρκική ΜΚΟ συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερί­δας της μειονότητας, ο υπουργός «ευχαρίστησε τη Hasene». Επίσης, ο Γκουρχάν Ομέρογλου, επιχειρηματίας από τη Θράκη, κάνει σε δική του ανάρτηση ανα­φορά στον «εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ» (σ.σ.: δη­λαδή στον ψευτομουφτή, που εί­ναι όργανο του προξενείου) για τη βοήθεια που τους παρείχε στη διανομή τροφίμων.

ΔΙΚΤΥΟ. Η ΜΚΟ Hasene, όπως και άλλες τουρκικές μη κυβερνη­τικές οργανώσεις ανήκουν σε ένα πολυδαίδαλο δίκτυο «αναπτυξια­κής βοήθειας* της Τουρκίας, σε συντονισμό με συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πε­ρίεργες δραστηριότητες. Συχνά, η συγκεκριμένη οργάνωση συ­νεργάζεται και με άλλες «ανθρω­πιστικές οργανώσεις», οι οποίες ωστόσο έχουν ακραιφνώς ισλαμική διάσταση, την οποία θέτουν ως κυρίαρχο κριτήριο για τη δια­νομή βοήθειας.

Αυτό ακριβώς έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα στη Μυ­τιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο και γενι­κότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία φιλοξενούν χι­λιάδες μουσουλμάνους πρόσφυ­γες, αξιοποιώντας την πλήρη και απόλυτη ασυδοσία που επικρα­τούσε για πολύ καιρό και συνε­χίζεται έως τώρα σε μικρότερο βαθμό στο κομμάτι της δράσης των ΜΚΟ.

Οι Αρχές ασφαλείας ερευνούν ταυτόχρονα το πλέγμα των εν­δεχόμενων σχέσεων που μπορεί να αναπτύσσονται μέσω του δικτύου παροχής βοήθειας από τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από άλλες ισλαμικές χώρες, σε πρόσωπα που σχετίζονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο με τζιχαντιστές.

Μεγάλο ρίσκο προς άγραν ψήφων

Μια άλλη σημαντική δι­άσταση της προσπάθειας της Αγκυρας να ποδηγε­τήσει το μουσουλμανι­κό στοιχείο της Θράκης αναπτύσσεται το τελευ­ταίο διάστημα μέσω της δυνατότητας που δίνεται σε Ελληνες μουσουλμά­νους να εξυπηρετούνται δωρεάν από υγειονομι­κές Αρχές που βρίσκο­νται στην Τουρκία. Κα­ταβάλλοντας το ποσό των 50 ευρώ -που πολ­λές φορές δεν πληρώ­νεται από τους ίδιους, αλλά από τα άφθονα κονδύλια του προξενεί­ου- μπορούν να εξετα­στούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται στην άλλη πλευρά της Θρά­κης, μέσα στο έδαφος της Τουρκίας. Ταυτόχρο­να, τους παρέχεται ια­τροφαρμακευτική πε­ρίθαλψη δωρεάν. Ολα αυτά αποτελούν ένα μέ­ρος του οργανωμένου σχεδίου «ενσωμάτωσής» τους, στη λογική ότι δεν είναι Ελληνες μουσουλ­μάνοι πολίτες, αλλά ότι «μητέρα πατρίδα» είναι γι’ αυτούς η Τουρκία.

Το σκηνικό που διαμορ­φώνεται υπό τις παρού­σες συνθήκες είναι ιδι­αίτερα ανησυχητικό, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. ανοίγει κερκόπορτα αναγνώρισης της «Τουρκικής Ενωσης Ξάν­θης» και στη συνέχεια άλλων τουρκοσυλλόγων της Θράκης, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της ψήφου των μειονοτι­κών στις επόμενες εθνι­κές εκλογές.

Πηγή: Εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας