Αρχική » Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους που απογειώθηκε από Αλεξανδρούπολη

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους που απογειώθηκε από Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πετούσε από την Αλεξανδρούπολη, με προορισμό τη Ρουμανία – Το χρονικό του δυστυχήματος

Τα συντρίμμια υπερελαφρού αεροσκάφους, με πλήρωμα δύο ατόμων, το οποίο απογειώθηκε σήμερα, περί τις 12:40, από την Αλεξανδρούπολη, με προορισμό τη Ρουμανία, εντοπίστηκαν στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγες ώρες αργότερα, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν νεκροί οι δύο επιβάτες του μικρού αεροσκάφους. Πρόκειται για ένα ζευγάρι από την Ουκρανία, οι οποίοι άφησαν την τελευταία πνοή μετά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος, τύπου CT2K, είχε απογειωθεί μαζί με ένα πανομοιότυπο, επίσης με πλήρωμα δύο ατόμων, όταν, στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν από το FIR Σόφιας.

Στις 17:00, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, καθώς η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου, σε αναζήτηση του αγνοούμενου αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος, τα συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν στην Κερασιά Ροδόπης, επέβαινε ζευγάρι Ουκρανών, οι έρευνες για τον εντοπισμό ξεκίνησαν αμέσως και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή έπεφτε καταρακτώδης βροχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή επιχειρούσαν, με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας