Αρχική » Γρ. Στεργιούλης: «Η Αλεξανδρούπολη, στο κέντρο ενεργειακών εξελίξεων»

Γρ. Στεργιούλης: «Η Αλεξανδρούπολη, στο κέντρο ενεργειακών εξελίξεων»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τη βούληση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο στρατηγικής σημασίας για τη Ν.Α. Ευρώπη, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο 1st Oil & Gas Forum

 

Το 1st Oil & Gas Forum διοργανώθηκε την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ).

Εκεί, κατά την ομιλία του στην ενότητα «Προοπτικές νέων εξορύξεων, ευκαιρίες και επιχειρηματικές συμμαχίες», ο κ. Στεργιούλης υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση σεισμικών ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο είναι πολύ ελπιδοφόρα, τονίζοντας ότι η επιβεβαίωση της ύπαρξης εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων θα συμβάλει στη γεωπολιτική και ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας και η χώρα μας θα εισέλθει σε μια νέα εποχή, με απτά οφέλη για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινότητες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ χαρακτήρισε ως ένα «ισχυρό επιχειρηματικό εγχείρημα» την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την κοινοπραξία Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ για διερεύνηση περιοχών νοτίως της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι και οι τρεις εταιρείες διαθέτουν προηγμένη τεχνογνωσία, εξειδίκευση, αλλά και την αναγκαία οικονομική ευρωστία προκειμένου να υποβάλουν ανταγωνιστική προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΕΛΠΕ, που συνεχίστηκαν και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις πεδίων φυσικού αερίου στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο έχουν αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για την περιοχή της  Μεσογείου.

thraki_2
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ Γιάννης Μπασιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης (helpe)

Ταυτόχρονα, όπως είπε, η επανεξέταση παλαιότερων γεωφυσικών δεδομένων για κάποιες περιοχές, σε συνδυασμό με πιο πρόσφατες σεισμικές έρευνες, έχουν οδηγήσει σε νέες γεωλογικές ερμηνείες και ευρήματα. «Η ανταλλαγή ιδεών με μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, μας δίνει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε περαιτέρω τις πιθανότητες εντοπισμού εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιούλης. Πρόσθεσε δε, ότι παρά τη σημαντική ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν και τις επόμενες δεκαετίες να αποτελούν τον βασικό μοχλό για την ενεργειακή τροφοδοσία των χωρών.

    (Από αριστερά) Στο πάνελ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ κ. Γιάννης Μπασιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Διευθυντής Έρευνας Υδρογονανθράκων στην Energean Oil & Gas κ. Τζέιμς Ευσταθίου, ο Γενικός Διευθυντής της TOTAL Exploration & Production Greece κ. Nick Fretwell και ο κ. Διονύσης Χριστοδουλόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΝ Diesel & Turbo ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ.
(Από αριστερά) Στο πάνελ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ Γιάννης Μπασιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Διευθυντής Έρευνας Υδρογονανθράκων στην Energean Oil & Gas Τζέιμς Ευσταθίου, ο Γενικός Διευθυντής της TOTAL Exploration & Production Greece Nick Fretwell και ο Διονύσης Χριστοδουλόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΝ Diesel & Turbo ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ (helpe)

Στο περιθώριο του Forum της Αλεξανδρούπολης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Η γεωγραφικά ακριτική Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται στις μέρες μας στο κέντρο σημαντικών ενεργειακών εξελίξεων. Αποτελεί πύλη, ευρωπαϊκή και ενεργειακή, στην οποία διασταυρώνονται ενεργειακά προϊόντα που προέρχονται από διαφορετικά σημεία μέρη της γης.  Τα ΕΛΠΕ έχουν ενεργή παρουσία εδώ, με την καθοριστική απόφαση που λάβαμε πριν από ενάμιση χρόνο για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεών της στην περιοχή, προκειμένου να διευρύνουμε και τις εξαγωγές μας στις γειτονικές χώρες. Όπως διαπιστώνω στο  Forum, κάτι ανάλογο αναμένουν και οι υπουργοί Ενέργειας, τόσο της χώρας μας, όσο και της Βουλγαρίας αλλά και της Σερβίας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στα ενεργειακά δρώμενα της περιοχής και θα είναι παρούσα σε οποιαδήποτε εξέλιξη, είτε αφορά πετρέλαιο, είτε φυσικό αέριο, είτε οτιδήποτε άλλο».

Πηγή: protagon.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας