Επιστολή Πέτροβιτς προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές από χαλαζοπτώσεις


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. Σε διάστημα λίγων μηνών οι ίδιες αγροτικές περιοχές επλήγησαν τρεις φορές από έντονες χαλαζοπτώσεις προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες , υποδομές και μηχανήματα.
Οι αγρότες του Έβρου ενώ έχουν προβεί σε όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση, οδηγούνται σε απόγνωση και βλέπουν τις καλλιέργειες τεύτλων,
βαμβακιού, ηλίανθου, σιταριού, καλαμποκιού καθώς και ελαιοκαλλιέργειες και αμπέλια να καταστρέφονται ολικά ή μερικά .
Ο πρωτογενής τομέας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και οι αγρότες με το μόχθο τους είναι οι βασικοί παράγοντες που προσφέρουν στον
τομέα αυτό. Θεωρούμε αυτονόητο η πολιτεία να είναι δίπλα τους όταν βρίσκονται αντιμέτωποι σε αυτές τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης.
Για το λόγο αυτό, ζητούμε να ενεργοποιήσετε άμεσα τις υπηρεσίες σας , ώστε αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με:
1. Άμεση εκτίμηση των καταστροφών από τον ΕΛΓΑ ,
2. Επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους
3. Να μη ληφθεί υπόψη η μέση στρεμματική απόδοση για την συνδεδεμένη ενίσχυση καθώς η παραγωγή στις περισσότερες καλλιέργειες θα είναι μηδενική ή πολύ μικρή, αλλά να δοθεί εξ ολοκλήρου βάσει των αποτελεσμάτων και των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ για όλους τους αγρότες που έπαθαν μερική ή ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρο
Δημήτριος ΠέτροβιτςΜοιραστείτε το:

Copyright © 2014 statusradio.gr