Αρχική » Η Ομογένεια ψηφίζει Έβρο!

Η Ομογένεια ψηφίζει Έβρο!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η Ομογένεια ψηφίζει Έβρο! Το συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού θα φιλοξενηθεί στο Νομό το καλοκαίρι του 2019

Για την ανάγκη να συσφιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις των Ελλήνων του Εξωτερικού με το Μητροπολιτικό Κέντρο αναφέρθηκε στην παρέμβασή του χθες (26/07) στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), καθώς και ομογενείς φοιτητές από τις ΗΠΑ. Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., Πέτρος Κατσαμπάνης, ανακοίνωσε ότι το επόμενο συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού θα γίνει το καλοκαίρι του 2019 στον Έβρο, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα επισκεφτεί τον Νομό του χρόνου το καλοκαίρι.

Ο Βουλευτής στην παρέμβασή του στην Επιτροπή τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

  • Αποτελεί χρέος του Ελληνικού Κράτους να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ελλήνων του Εξωτερικού, συσφίγγοντας τους δεσμούς επαφής μαζί τους.
  • Αυτός ο ομφάλιος λώρος μπορεί να ενισχυθεί μέσω της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας, που σημαίνει σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και της ιστορίας.
  • Πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας τα ζητήματα εκπαίδευσης των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς πολλές φορές το Υπουργείο Παιδείας κινείται με βραδύτητα στα όρια της αδιαφορίας γι’ αυτά τα θέματα, όπως συνέβη και με το Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα του Μονάχου.
  • Είναι σημαντικό το θέμα της Ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού, αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους και δεν μπορούμε να τους το στερούμε. Η ΝΔ έχει καταθέσει σχετικό Σχέδιο Νόμου κι οφείλει να προχωρήσει το θέμα η κυβέρνηση.
  • Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τους Έλληνες του Εξωτερικού στο θέμα των επενδύσεων, δημιουργώντας ένα καλύτερο φορολογικό περιβάλλον, απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας