Αρχική » ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – ΚΑΛΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2017

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – ΚΑΛΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2017

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου ¨Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση¨ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ¨Ευγενίδειο¨ Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Διδυμοτείχου, επάνω στο ιστορικό Κάστρο της πόλης, με την ονομασία «Βυζαντινές Γιορτές Κάστρου Διδυμοτείχου – Καλέ Πανηγύρι 2017».
Ο Σύλλογός μας, έστησε την Καστροπολίτεια, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν αναμνηστικά και παραδοσιακά προϊόντα, να ξεδιψάσουν με αναψυκτικά και ποτά, να δοκιμάσουν δωρεάν τα αλλαντικά της εταιρείας ¨Θράκης Γεύσης – ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ Α.Ε¨, να περιηγηθούν στις εκθέσεις : αγιογραφίας, μεταξιού, ζωγραφικής, μαρμαρογλυπτικής και χρήσης του πηλού, καθώς επίσης να ασκηθούν στην τοξοβολία με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Χαριτίνη Πετρίδου και να παρακολουθήσουν μία παράσταση Καραγκιόζη από το ¨Θρακικό Θέατρο Σκιών¨ του Γιάννη Βουλτσίδη.


Την Κυριακή το βράδυ τα μέλη του Συλλόγου μας, παρουσίασαν στην κεντρική σκηνή, την εκδήλωση με τίτλο «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ». Η εκδήλωση περιελάμβανε μια περιήγηση στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού του Διδυμοτείχου με την συνοδεία οπτικού υλικού, μουσικής, τραγουδιών και ποίησης.
Ευχαριστούμε όλους όσους επισκέφθηκαν την Καστροπολιτεία μας και στήριξαν την προσπάθειά μας, που επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του Διδυμοτείχου.
Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας : παραδοσιακό ψητοπωλείο Βιέννη, Μετάντα Εμμανουηλίδης Δημήτριος και ΣΙΑ, Ξενοδοχείο Πλωτίνη, κοσμηματοπωλείο Ζενόπ Τοροσιάν, Χουσμεράς Χρυσάφης ζαχαρώδη – ψιλικά – σιγαρέτα και το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού του Γεωργίου Τσιακίρη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας