Αρχική » «Περιμένουμε τους Τούρκους»- Στάση αναμονής από την Κυβέρνηση για την κατασκευή Νέας Γέφυρας στους Κήπους

«Περιμένουμε τους Τούρκους»- Στάση αναμονής από την Κυβέρνηση για την κατασκευή Νέας Γέφυρας στους Κήπους

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Eξωτερικών στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για την πορεία υλοποίησης του έργου κατασκευής της Νέας Γέφυρας στην συνοριακή δίοδο Κήποι – Ύψαλα.
Ο Υπουργός είχε ερωτηθεί μεταξύ άλλων για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, το οποίο αποφασίστηκε ήδη από το 2004 κι εάν η Ελληνική πλευρά έχει ολοκληρώσει την απαιτούμενη προεργασία. Επιπλέον ο Υπουργός έχει ερωτηθεί αν έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση κι αν η γείτονα χώρα μας έχει ενημερώσει για τις δικές της ενέργειες.
Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι η Ελληνική πλευρά έχει ολοκληρώσει την έγκριση του σχετικού Πρωτοκόλλου με Κοινή Υπουργική απόφαση ήδη από 02.07.2014 και την γνωστοποίησε στην Τουρκική πλευρά. Ωστόσο η Τουρκία, παρόλες τις οχλήσεις, δεν έχει προβεί στην αντίστοιχη έγκριση, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός δημοπράτησης των μελετών.
Η σπουδαιότητα του έργου αυτού επιβάλλει την κατάθεση Επερώτησης για το θέμα, καθώς από το 2014 έχουν μεσολαβήσει τρία χρόνια αδράνειας κι αναμονής. Δεν θα πρέπει άραγε να υπάρχει ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα και για τις δυο συμβαλλόμενες πλευρές? Σε ποιά ακριβώς διαβήματα έχει προβεί η Κυβέρνηση προκειμένου να πιέσει την άλλη πλευρά προς επίτευξη ενός εθνικού στόχου;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας