Αρχική » Αν. Δημοσχάκης: Απαραίτητα τα έργα βελτίωσης στην Ε.Ο. Απαλού – Λουτρού

Αν. Δημοσχάκης: Απαραίτητα τα έργα βελτίωσης στην Ε.Ο. Απαλού – Λουτρού

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Κατάθεση Ερώτησης για το έργο βελτίωσης της Εθνικής Οδού Απαλός – Λουτρά

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για το θέμα του έργου βελτίωσης του οδικού τμήματος Απαλός-Λουτρά.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται η αναγκαιότητα της δρομολόγησης του εν λόγω έργου, καθώς  το κομμάτι αυτό της δευτερεύουσας Εθνικής Οδού εξυπηρετεί μεγάλο όγκο διερχόμενων οχημάτων, καθώς εξυπηρετεί κατοίκους, επιχειρηματίες και στρατιωτικούς αλλά και αγρότες που μεταβαίνουν με γεωργικά οχήματα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η επικείμενη έναρξη λειτουργίας των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού θα επιβαρύνει περαιτέρω την κυκλοφοριακή κίνηση.

Ο Υπουργός ερωτάται αν προτίθεται να εντάξει το έργο στα τομεακά προγράμματα του υπουργείου ή αν υπάρχει σχεδιασμός της χρηματοδότησης της Περιφέρειας προκειμένου να υλοποιήσει αυτή το έργο. Άλλωστε η μελέτη έχει ήδη εκπονηθεί και είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 14 εκ. ευρώ. Το υφιστάμενο περιορισμένο πλάτος του δρόμου έχει γίνει αιτία πολλών ατυχημάτων με βαρύ τίμημα αίματος για αυτό και το έργο αποτελεί προτεραιότητα της περιφέρειας.

 

Αναλυτικά η Ερώτηση:

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Απαραίτητα τα έργα βελτίωσης στην Ε.Ο. Απαλού – Λουτρού

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης έχει εκπονήσει μελέτη για την βελτίωση (διαπλάτυνση) της Ε.Ο. Νο2 από την περιοχή του Απαλού (χ.θ. 0+000) Νομού Έβρου έως την Νέα Γέφυρα του ρέματος Τσάι περιοχής Λουτρού (χ.θ. 8+328). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 14 εκ. ευρώ . Η μελέτη είναι ολοκληρωμένη σε όλα τα επίπεδα μέχρι και αυτό των απαλλοτριώσεων.

Η βελτίωση του τμήματος αυτού των 8,328 χλμ της συγκεκριμένης Ε.Ο. κρίνεται επιβεβλημένη διότι η κίνηση που δέχεται το συγκεκριμένο τμήμα είναι αρκετά μεγάλη. Από το συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετείται ένα μεγάλο κομμάτι των κατοίκων και των επιχειρηματιών του περιφερειακού Δήμου Αλεξανδρούπολης (πρώην Δ. Τραϊνούπολης και Δ. Φερών) όπως και ένας μεγάλος αριθμός στρατεύσιμων που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή .

Το τμήμα αυτό της Ε.Ο χρησιμοποιείται και ως παρακαμπτήριος της Εγνατίας Οδού και με δεδομένο την έναρξη λειτουργίας των διοδίων θεωρείται σίγουρο ότι η συγκεκριμένη οδός θα επιφορτιστεί με επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο.

Στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα όλα αυτά τα χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός θανατηφόρων δυστυχημάτων, που κυρίως οφείλεται στις γεωμετρικές διαστάσεις της οδού, αλλά και λόγω των συχνών διελεύσεων γεωργικών μηχανημάτων, προκειμένου να μεταβούν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (Π.Α.Μ.Θ.) αποτελεί προτεραιότητα η βελτίωση του συγκεκριμένου τμήματος αλλά λόγω του αυξημένου προϋπολογισμού του έργου, ο οποίος ανέρχεται στα 14 εκ. ευρώ, αλλά και λόγω των περιορισμένων πόρων που μπορούν να διατεθούν κυρίως από πιστώσεις  του ΕΣΠΑ 2013-2020 δεν μπορεί  να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

 

  1. Προτίθεστε να εντάξετε το συγκεκριμένο έργο στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου;
  2. Υπάρχει σχεδιασμός της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να κατασκευαστεί το έργο από την ίδια;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας