Αρχική » Μετά τον ΟΛΘ, έρχονται Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη

Μετά τον ΟΛΘ, έρχονται Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων μένουν οριστικά τα 10 περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας, ενώ στο υπερταμείο θα μεταφερθούν τα 23 μικρότερα περιφερειακά αεροδρόμια που δεν παραχωρήθηκαν στο σχήμα Fraport – Κοπελούζου.

Μάλιστα στο ΤΑΙΠΕΔ θεωρούν πως μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραχώρησης των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Ηρακλείου άμεσα, με στόχο να βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Οσο για την Εγνατία Οδό, το draft του επικαιροποιημένου μνημονίου αποκαλύπτει το μπάχαλο που επικρατεί με την παραχώρησή της.

Μάλιστα οι δανειστές ζητούν σώνει και καλά να κατασκευαστούν έξι νέοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται αφού η κυβέρνηση υπόσχεται αναλογικά και ηλεκτρονικά διόδια!

Στο draft του αναθεωρημένου μνημονίου (ελπίζουμε να έχει αλλάξει) ζητούν μάλιστα να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τη λειτουργία των συγκεκριμένων σταθμών, μέχρι να υλοποιηθεί το σύστημα διοδίων που υπόσχονται στο υπουργείο Υποδομών.

Αναφορικά με τη μεταφορά κρατικών εταιρειών στο υπερταμείο, αναμένονται εντός διμήνου καθώς είναι προαπαιτούμενο της συμφωνίας.

Οσο για τα ακίνητα που επίσης θα μεταφερθούν, δίνεται μάχη για να αποκτήσουν οι αρμόδιοι πρόσβαση στα στοιχεία των υπουργείων!

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας