Αρχική » Κοινωνική Συμμαχία: Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Μέτιου

Κοινωνική Συμμαχία: Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Μέτιου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Μέτιου της 18-5-2017 σχετικά με τον

Διαγωνισμό ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ και τα δημόσια ερωτήματά του»

 

Σας απαντάμε κ. Μέτιο, βεβαίως και ενδιαφερόμαστε για την υγεία των συμπολιτών μας και μάλιστα παράλληλα ενδιαφερόμαστε και για το δημόσιο συμφέρον, ειδικά σε τέτοιους δύσκολους καιρούς όπου περικόπτονται μισθοί, συντάξεις κλπ.

Το δημόσιο συμφέρον προστατεύεται όταν σε ένα διαγωνισμό συμμετέχουν πολλές εταιρείες και όχι (1) μία!!!

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την 15-12-2016, διαφωνήσαμε με τους όρους της Διακήρυξης του διαγωνισμού για τα «Κουνούπια», την καταψηφίσαμε, και αρκετά έγκαιρα, πριν ακόμη προκύψουν συμφέροντα αναδόχων, σας είπαμε ότι δημιουργείτε έλλειψη ανταγωνισμού και θα έχετε στο τέλος μηδενικές έως ελάχιστες εκπτώσεις!!!

Σας επισημάναμε ότι ενώ στον εναέριο ψεκασμό κρατήσατε τον διαγωνισμό ενιαίο για όλη την Περιφέρεια, στον επίγειο ψεκασμό τον διαχωρίσατε κατά Περιφερειακή Ενότητα, με αποτέλεσμα οι συμμετέχουσες εταιρείες να μοιράσουν την «δουλειά» και να έχουμε το φαινόμενο σε κάθε νομό έναν συμμετέχοντα. Δημιουργήσατε δηλαδή έλλειψη ανταγωνισμού.

Σας θυμίζουμε ότι υπάρχει και το προηγούμενο του διαγωνισμού των ετών 2015-2016 με τον ίδιο όρο και κατάτμηση σε 5 νομούς όπου είχαμε εκπτώσεις από 0% έως 1%.

Αποτέλεσμα της εμμονής σας, ήταν στις (4) τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες να έχουμε ουσιαστικά από έναν διαγωνιζόμενο και οι εκπτώσεις που δόθηκαν κυμάνθηκαν από 1% έως 2% περίπου, πλην της Δράμας όπου υπήρξαν τρεις ενδιαφερόμενοι και η έκπτωση εκεί ήταν 12%.

Τι δείχνει αυτό κ. Μέτιο; Όπου συμμετέχουν πολλοί ανάδοχοι δημιουργείται ανταγωνισμός και επιτυγχάνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις !!!

Σας ρωτάμε λοιπόν γιατί στους επίγειους ψεκασμούς δεν έγινε ο διαγωνισμός ως ενιαίο τμήμα για όλη την Περιφέρεια;

Ρωτάτε για τον αριθμό των ελικοπτέρων, σας απαντάμε, ότι έπρεπε να είναι τουλάχιστον πέντε, φαίνεται πιο «ρεαλιστικό» ένα σε κάθε νομό, για ταχύτερο και αποτελεσματικότερο ψεκασμό και όχι τέσσερα όπως προτείνετε εσείς!!!

Εμείς λοιπόν έγκαιρα σας κάναμε γνωστό ότι δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός και θα προκύψουν μηδαμινές έως ελάχιστες εκπτώσεις και γι αυτό είχαμε ζητήσει την αλλαγή των όρων της διακήρυξης.

Εσείς κωφεύατε κ. Μέτιο και οι συνεργάτες σας στην Οικονομική Επιτροπή. Τελικό αποτέλεσμα: για έργο 7,3 εκ. ευρώ, έκπτωση 2%!!!

 

Από το Γραφείο Τύπου

Της Κοινωνικής Συμμαχίας

Ο  Επικεφαλής

Φώτης Καραλίδης

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας