Αρχική » Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες στο Δήμο Ορεστιάδας

Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες στο Δήμο Ορεστιάδας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες- ΚΑΡΠΑ από εθελοντές εκπαιδευτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων στις 28 Μαΐου 2017.

Η θεωρητική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και η πρακτική προσέγγιση στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Α΄ Βοήθειες  αλλά και συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων  που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης.

Το Πρόγραμμα απευθυνόταν στο γενικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς, σε ηλικιωμένους, σε εργαζόμενους του Δήμου (συνεργεία, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πρόνοια), συλλόγους αθλητικούς, φυσιολατρικούς, περιηγητικούς, σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, προσκόπους και πολλούς άλλους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να εφαρμόσουν άμεσα τις μεθόδους που μόλις διδάχτηκαν και να παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε: «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες –ΚΑΡΠΑ που πραγματοποίησε ο Δήμος μας με επιτυχία αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης και δίνει την ευκαιρία σε  όλους μας να λάβουμε γνώση απλών παρεμβάσεων ώστε να σώζουμε μια ζωή. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, καθώς επίσης και τους εθελοντές της ΕΔΟΚ κ. Καστρινάκη Παντελή, Μήτση Παύλο και Δήμου Μάτα που μας προσέφεραν  την τόσο πολύτιμη γνώση τους».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας