Αρχική » Με ταχύτητα 0,7 «ταξιδεύει» η … ανάπτυξη για Σαμοθράκη!

Με ταχύτητα 0,7 «ταξιδεύει» η … ανάπτυξη για Σαμοθράκη!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ξεκίνησε σήμερα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου μεταξύ Χώρας, Καμαριώτισας και Λακώματος στη Σαμοθράκη, με την επούλωση της αυλάκωσης που δημιουργήθηκε για την διέλευση του καλωδίου οπτικής ίνας. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος καθυστέρησε τουλάχιστον 6 μήνες, με τον δρόμο να καθίσταστε ακόμη και επικίνδυνος, όταν οι οδηγοί προσπαθούσαν να αποφύγουν το ανοιχτό κανάλι στο οδόστρωμα. Η είδηση της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης προκύπτει και από την απάντηση που έστειλε εγγράφως στον STATUS 94.2, η Τεχνική Περιφέρεια Βόρειας Ελλάδας του ΟΤΕ, ύστερα από τις τηλεφωνικές οχλήσεις του Σταθμού. Στο ίδιο έγγραφο ο ΟΤΕ, αναφέρει ότι είναι ο μοναδικός πάροχος που έχει επενδύσει στην περιοχή με κέντρα ευρυζωνικού internet στη Χώρα, το Λάκκωμα και την Άνω Μεριά και ότι στην τεχνολογία ADSL η ποιότητα των συνδέσεων εξαρτάται από την απόσταση του κάθε συνδρομητή από το κοντινότερο κέντρο. Οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης όμως και ειδικότερα της Καμαριώτισας, διαμαρτύρονται έντονα τον τελευταίο καιρό για τις πολύ χαμηλές ταχύτητες internet που δεν ξεπερνούν το 0,7, όταν πληρώνουν στον ΟΤΕ για 24άρι internet. «Θα ζητήσουμε ομαδικά από τον ΟΤΕ να μας κατεβάσει κατηγορία μέχρι να προσαρμοστεί η υπηρεσία που μας προσφέρει στο αντίτιμο που πληρώνουμε», είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Φωτεινού, ενώ ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης κατέθεσε σχετική αναφορά στην Βουλή.

 

Επιστολή Εκπροσώπου ΟΤΕ: 

Σε συνέχεια αναφοράς σας στην καθυστέρηση αποκατάστασης βλάβης στην περιοχή Λάκκωμα, θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόησή σας και να σας ενημερώσουμε πως τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, πιθανώς έως το τέλος της εβδομάδας.

Όσον αφορά στις υποδομές σταθερής του Ομίλου ΟΤΕ, του μόνου παρόχου που έχει επενδύσει στην περιοχή, αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί κέντρα ευρυζωνικού internet στη Χώρα, στο Λάκκωμα και στην Άνω Μεριά. Σημειώνεται ότι, στην τεχνολογία ADSL η ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων εξαρτάται από την απόσταση του κάθε συνδρομητή από το κοντινότερο κέντρο ευρυζωνικού internet.

Στην κινητή τηλεφωνία ο Όμιλος ΟΤΕ καλύπτει το σύνολο σχεδόν του νησιού με υπηρεσίες φωνής και mobile internet μέσω 3G, ενώ αυξάνει συνεχώς την πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G/4G+, για ακόμη πιο γρήγορο mobile internet.

Πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ελένη Τσαμασίρου
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις

Τεχνική Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας